Közösségi háló a filmek szerelmeseinek

Az időjárás és a politika után a filmvilág az egyik leggyakoribb beszédtéma ismerősök között. Így nem csoda, ha a legújabb közösségi oldal a mozifilmek és tévésorozatok köré szerveződik.

A Miso (gomiso.com) megalkotói vélhetően nagy Foursquare rajongók, mert az alapötlet gyakorlatilag ugyanaz csak itt nem helyszínekre kell bejelentkezni, hanem azt kell bejelölni, ha megnéztünk egy filmet vagy tévésorozatot. A lényeg természetesen itt is az, hogy régi és új ismerőseinkkel, barátainkkal megosszuk, mit nézünk éppen és mi arról a véleményünk. 
Bejelentkezéseink alapján itt is gyűjthetjük a különböző virtuális jelvényeket, így vetélkedhetünk más Miso tagokkal. A jelvényeken kívül az is látszik az adatlapunkon, hogy mennyi pontot gyűjtöttünk és hány filmet láttunk.
 
Azt, hogy milyen filmet nézünk, egy nagy adatbázisból kell kiválasztani, ahonnan rögtön megtudhatjuk az alkotás fontosabb jellemzőit is. Mint a legtöbb közösségi oldalnál, itt is a résztvevők építik fel a filmek adatbázisát, amiben ha nem találunk valamit, akkor magunk is bővíthetjük a választékot. Annak sincs akadálya, hogy ellenőrzés után, a mások által rögzített film adatait pontosítsuk módosítsuk vagy egy másik filmplakátot töltsünk fel.   
   
Lehetőség van a filmek követésére, ami azt jelenti, hogy értesítést kapunk, ha valaki megjegyzést fűz hozzá, illetve sorozat eseten ha új epizód kerül adásba.
Ha ismerősünk megengedi, akkor azt is követhetjük, hogy Ő mit néz és mi arról a véleménye. Megnézhetjük, hogy más közösségi oldalakról ismerős felhasználók bejelentkeztek-e már a Miso-ra és itt is kialakíthatunk velük kölcsönös kapcsolatot. A legegyszerűbben ezt a Facebook esetén tehetjük meg, mert ottani azonosítónkat itt is használhatjuk és azt is beállíthatjuk, hogy itteni bejelentkezéseinkről és jelvény szerzéseinkről automatikus bejegyzés jelenjen meg üzenőfalunkon. A Twitter, GMail, Yahoo és más webes levelező oldalakról is végigvizsgálhatjuk, vannak-e ismerőseink között filmbarátok.

A Miso folyamatosan fejlődik, a felhasználók visszajelzései alapján alakítják ki az új funkciókat, amik közül például a legfrissebb is nagyon sokban hasonlít Foursquare-nál bevezetett korlátozásra. Ahogy a helyfüggő közösségi oldalon nem lehet gyorsan egymás után bejelentkezni különböző helyekre, úgy itt nem lehet túlságosan rövid időközönként bejelenteni egy-egy új film megézését. 

Népszerű bejegyzések