Világméretű internet hibák - itt a bizonyíték

Ha kedvenc közösségi oldalunkat vagy online szolgáltatásunkat nem vagy nehezen tudjuk elérni, érdemes utánajárni, hogy nálunk van-e a hiba vagy az adott oldal betegeskedik.

Ezt legegyszerűbben úgy tudjuk kideríteni, ha ellátogatunk a Down Right Now (http://downrightnow.com/) oldalra. Itt folyamatosan ellenőrzik a legnépszerűbb közösségi oldalak, levelező rendszerek és blog szolgáltatások elérhetőségét. A főoldalon a Blogger, Live Journal, TypePad, Gmail, Hotmail, Yahoo! Mail, Facebook, Ning és Twitter pillanatnyi állapotáról láthatunk egy áttekintő képet. Ha valamelyiknek akadozik az elérhetősége, azt kiemelt színnel jelzik, de mindegyikről részletes adatokat is kaphatunk. Ezek között van egy grafikon, ami az elmúlt 24 óra állapotát mutatja.


A zölddel jelzett időszakokban zavartalanul, az egyre pirosabb részeknél pedig egyre nehezebben lehetett elérni az adott szolgáltatást. Az adatok gyakorlatilag valós időben érkeznek, így esetenként megnyugodhatunk, hogy nem a mi hibánkból nem tudjuk frissíteni Facebook oldalunkat vagy letölteni Gmail leveleinket.
A monitorozott weboldalak adatai között megtalálhatjuk az adott szolgáltatás hivatalos jelentéseit is az esetenkénti leállásról vagy zavarról és egy link segítségével a hozzátartozó Twitter oldalra is eljuthatunk, ahol közreadják a legfrissebb információkat.
A Down Right Now saját maga is ellenőrzi a megfigyelt oldalakat, de figyeli az interneten, főleg a Twitter-en megjelenő bejegyzéseket is. Természetesen arra is van lehetőség, hogy mi is bejelentsük a Report an Issue linkre kattintva, ha valami gondot észlelünk.    

Népszerű bejegyzések