Így előzheti meg a Facebook függőséget

A felmérések szerint a közösségi oldalakon töltjük internetezési időnk legnagyobb részét. Egy ingyenes programmal megakadályozhatjuk a függőséget vagy, hogy munkaidőben is ez legyen a fő tevékenység.

Az Internet Security Controller segítségével szabályozhatjuk, hogy egy-egy számítógépről mikor és mennyi ideig lehessen a közösségi oldalakat elérni, pontosabban, hogy miket ne lehessen elérni. A telepítés utáni beállítás első lépéseként meg kell adni azoknak a közösségi oldalaknak a címét, amelyek elérését szabályozni szeretnénk. A program eredetileg tartalmazza a legnépszerűbb oldalak listáját, amiben megtalálható többek között a Facebook, a Twitter, a YouTube vagy a Flickr. A listát saját oldalakkal is bővíthetjük, csak meg kell adni azok URL címét.

Ezután egy hetes naptárban jelölhetjük ki napi és óránkénti bontásban, hogy mikor szabad és mikor nem, virtuális közösségi életet élni. A könnyebb beállítás érdekében egyszerre lehet az összes időpontot a tiltott vagy a szabad kategóriába kapcsolni.

A beállítások harmadik oldalán a napi idő limitet adhatjuk meg. Itt harminc perces lépésekben szabályozhatjuk, hogy gyermekeink vagy éppen beosztottjaink mennyi ideig lóghatnak a Facebook-on vagy a többi megadott oldalon.  Végezetül a program adminisztrálásához szükséges jelszót kell kétszer megadni. Ezt érdemes alaposan megjegyezni vagy felírni egy biztonságos helyre, mert ennek hiányában nem fogjuk tudni megváltoztatni a beállításokat. A feledékenyebbek kedvéért lehetőség van egy jelszó emlékeztető beállítására is.

Az Internet Security Controll működés közben a tálcán foglal helyet és egy felugró buborékban fogja jelezni, ha az adott időpontban nem érhetjük el a közösségi oldalakat vagy ha túlléptük a napi használati időt.
A program Windows operációs rendszer alatt működik és ingyen letölthető a fejlesztők weboldaláról: http://www.securitysupervisor.com/InternetSecurityController.html

Népszerű bejegyzések