TV-sorozatok automatikus keresése és letöltése

Aki nem tudja kivárni, amíg a hazai tévék műsorára kerül egy-egy sikersorozat, a külföldi sugárzás után pár órával már megtalálhatja az interneten az új epizódokat. A TVTrigger program a keresést és letöltést is elvégzi helyettünk, nekünk már csak a pattogatott kukoricáról  kell gondoskodnunk.

Annak ellenére, hogy szűnni nem akaró szerzői jogvédő és rendőrségi akciók próbálják megakadályozni a torrenteken keresztüli fájlcserét, a filmek és tévésorozatok letöltése mindennapos tevékenység. Ráadásul a sorozatok sokkal hamarabb a világhálóra kerülnek, mint a mozifilmek, mert csak fel kell venni a tévéből az adást és digitalizálni.

Egy-egy epizód megtalálásához esetenként több torrent oldalt is végig kell keresni és persze azt is számon kell tartani, mikor kerül adásba a sorozat. A feladat első részét speciális torrent keresőkkel lehet elvégezni, ezekről például itt  ( http://clicky.me/4jIY )találhatunk egy terjedelmes listát. Arról pedig, hogy mikor vetítik kedvenc sorozatunkat, legegyszerűbben a MyEpisodes ( http://www.myepisodes.com) oldalon tájékozódhatunk.

Aki azonban kényelmesebb annak az ingyenes TVTrigger (http://www.8yseven.com/TVTrigger/home.aspx) programot kell letöltenie. Az alkalmazás egy speciális torrent kliens, ami megkeresi, letölti és rendszerezi a tévésorozatokat. Egy elegáns és könnyen kezelhető felületen lehet beállítani, hogy milyen sorozatokra vagyunk kíváncsiak. Jelenleg több mint 300 sorozatról olvashatunk információkat, így arra is használható az alkalmazás, hogy műfajok szerint új sorozatokat fedezzünk fel. A beállításoknál megadhatjuk, hogy az adott sorozatnak melyik szezonjára vagyunk kíváncsiak, illetve most éppen hányadik epizódnál tartunk. A program az előre beállított torrent oldalakon kívül az általunk megadottakon is tud keresni. Amikor minden minket érdeklő sorozat adatait megadtunk, már csak várni kell, hogy felkerüljön az internetre az új rész. Erről azonnal kapunk egy figyelmeztetést és rövid időn belül már a gépünkön is lesz a legújabb epizód.

A Windows alatt használható program rendkívül kényelemes megoldást kínál azoknak a  rajongóknak, akik egyszerre több sorozat eseményeit is nyomon szeretnék követni.

Népszerű bejegyzések