Ennél kényelmesebben nem találhat mozifilmeket az interneten

Egy új vagy régi mozifilmet nem mindig egyszerű megtalálni a hálózaton. Akinek kevés az ideje, egy tökéletes inast alkalmazhat erre a feladatra.

A TorrentButler egy olyan virtuális komornyik, akinek csak meg kell mondanunk egy mozifilm címét és azonnal megkeresi és tálalja nekünk annak elérhetőségét. Inasunk ráadásul fél- vagy még kevesebb szavakból is megérti, mire van szükségünk, mert amint elkezdjük beírni a filmcímet, azonnal láthatunk egy fokozatosan szűkülő listát, amin a megfelelő alkotások szerepelnek.

A TorrentButler (torrentbutler.eu) egy meta-kereső, ami a több speciális keresőnek adja tovább kérésünket és elegáns formában tálalja elénk az eredményeket. A keresések csak mozifilmekre vonatkozhatnak, az eredmények pedig minden esetben torrent fájlok lesznek. 

Az oldal nyitólapján filmplakátok fogadnak, amiket népszerűség vagy újszerűség alapján rendezhetünk sorba. A képernyő alján különböző szűrőket is találunk, ezekkel lehet kiválogatni az egyes műfajokba tatozó alkotásokat. A rendszerben szereplő minden filmről részletes leírást kapunk, amiből megtudhatjuk, kik szerepelnek a műben, kik késztették, mi a rövid történet és még a hivatalos filmelőzetest is megnézhetjük. A szereplők és alkotók neve egyben hivatkozás is, ha ezekre kattintunk, akkor megkapjuk a hozzájuk tartozó további filmek listáját. 

A filmek adatlapjának tetején egy nagy zöld “torrent” feliratú gombra kattintva jelenik meg a torrentek listája. Mindegyiknél láthatjuk a fájlnevet, azt hogy pillanatnyilag hányan osztják meg a filmet és mekkora annak mérete. Külön listában szerepelnek a hagyományos és a nagy felbontású (HD) változatok. Ha jelenleg ez utóbbiból még nincs elérhető változat a torrent oldalakon, akkor kérhetjük, hogy email értesítés kapjunk  amikor majd megjelenik az interneten.

A TorrentButler nem tárol sem filmeket, sem torrenteket, csak robotokkal összeszedi más keresők eredményeit, ezekből építi fel az adatbázisát és elegáns, könnyen kezelhető weboldalát. Ha valaki úgy érzi, hogy az itt szereplő adatok szerzői jogokat sértenek, akkor email kérésre eltávolítják az adott filmhez tartozó információkat. Várhatóan a nagy filmstúdiók fogják a legtöbb ilyen levelet küldeni, bár az is igaz, hogy a naponta felkerülő filmek tömegével nehéz tartani a tempót és ha nem is ilyen elegáns módon, de a TorrentButler-tól függetlenül is meg fogják találni a torrenetezők a legjobb mozifilmeket az interneten.

Népszerű bejegyzések