G12: wifi a fényképezőgépben

A Canon új gépe jó példa arra, mi mindent lehet belesűríteni egy kompakt fényképezőgépbe. Egy kis segítséggel még WiFi-t és helymeghatározót is.

A G sorozat  eddig is kedvelt készüléke volt még a profi fotósoknak is, akik éppen  nem akarták magukkal cipelni a tükörreflexes gépeiket és a hozzájuk tartozó hatalmas objektíveket. A G12  azonban sok olyan újdonságot kínál, ami a hobbifotósok számára is igen kívánatossá teszi ezt a fényképezőgépet. Egyedül az ára miatt (120-130 ezer forint) lehet elgondolkodni, hogy ha ilyen összegű beruházásra szánjuk magunkat, érdemesebb-e egy belépő szintű DLSR kamerát vásárolni.

A gép 10 megapixeles felbontásával és ötszörös optikai zoommal rendelkezik és a képarányt a szokásos 4:3 helyett 16:9, 3:2, 1:1 és 4:5 formára is állíthatjuk. A Hibryd IS képstabilizátorral nehéz elmozdult képet készíteni, a makró módban pedig akár 1 centiméterről is kattinthatunk az apró témákra. Annak ellenére, hogy aki ilyen gépet vásárol, az általában szereti saját maga beállítani a különböző fényképezési paramétereket, sokszor hasznos lehet az úgynevezett Smart Auto, amelyik több tucat mért érték alapján automatikusan állítja be az optimális témát.

A G sorozat korábbi gépeihez képest a G12 kapott egy új kezelőtárcsát az előlap jobb felső részén, amivel gyorsan és kényelmesen lehet állítani a rekeszt. Az ISO érzékenységet a korábbinál több lépésben növelhetjük egészen 3200-ig, de ha egy adott helyzetben nagyobbra van szükségünk és megelégszünk a 2.5 megapixeles felbontással, akkor ISO12800-at is használhatunk. A zársebesség megválasztásánál is mindenre fel van készülve a kamera, 15 másodperctől egészen 1/4000 másodpercig állítható az érték.

További részletek itt.

Népszerű bejegyzések