A legmenőbb DJ mix-ek

Aki egy kellemes nyári partit szeretne szervezni vagy éppen egy szülinapi bulin akarja világhíres lemezlovasok összeállítását hallgatni, annak érdemes körülnéznie a Dubset oldalán, ahol mindenki találhat kedvére való jogtiszta zenei mixeket.

Több olyan internetes zenei oldal is létezik, amelyről pillanatnyi kedvünk, hangulatunknak, vagy egy zenei stílusnak megfelelő dalokat hallgathatunk. Ezeknél a szolgáltatásoknál szigorú szabályokat alkalmaznak a szerzői jogok védelmére, így sok esetben nem is lehet a világ minden pontjáról elérni egy-egy zenei weboldalt. Önálló zeneszámoknál vagy albumoknál könnyű meghatározni ezeket a jogokat, azonban a lemezlovasok által összevágott, kevert válogatásoknál már sokkal nehezebb eldönteni, hogy melyek voltak az eredeti dalok. Ezért ilyen mixeket eddig hivatalosan nem nagyon tettek közzé interneten.

A Dubset (dubset.com) cloud rádió alapítója, Dave Stein azonban egy olyan technológia alkalmazásával oldja meg ezt a problémát, ami képes a vágott anyagokból is meghatározni, hogy milyen számokat használtak fel az elkészítésükhöz. A MixScan elnevezésű eljárás automatikusan azonosítja a mixekben szereplő zeneszámokat és ezek alapján elkészíti a szerzői jogi jelentéseket.  Így azután nyugodt szívvel válogathatunk közel 500 világhírű lemezlovas előre rögzített vagy élő műsorban lejátszott anyagaiból. Az oldalt, ami egyben egy zenelejátszó is,  egy ingyenes regisztráció után tudjuk használni. Ezt követően több keresési szempont szerint tudjuk rendezni az elérhető zenei anyagokat. Megnézhetjük, hogy milyen új összeállításokat tettek közzé a neves DJ-k, de műfajok, stílusok szerint is kereshetünk. Egy összeállítás kiválasztása után olvashatunk a készítő korábbi munkásságáról, illetve azt is láthatjuk, milyen hosszú a mix és hányszor játszották már le a Dubset rendszerén keresztül.
További részletek itt

Népszerű bejegyzések