Hozd ki a legtöbbet az idődből az USB 3.0 technológiával! Infografika


Hányszor történt már meg veled, hogy egy üzleti megbeszélésre kellett sietned, de csak az utolsó pillanatban, csigalassan tudtad átmásolni a pendrive-ra a prezentációdat? Vagy, hogy egy barátod gépéről átmásoltad a közös nyaralás fotóit, és ezalatt megsétáltattátok a kutyát? A 21. század adatáradatában azonban minderre egyszerűen nincs idő, így mára az információk lehető leggyorsabb hasznosítása iránti igény alapvető fontosságúvá vált. Az ezt megvalósító technológiai vívmányok töretlen fejlődése mellett az USB-szabvány továbbra is a világ legszélesebb körben használt csatlakozási technológiája. Megtalálható mindenhol, az asztali és hordozható számítógépektől kezdve a táblagépekig, nyomtatókig, televíziókészülékekig, sőt még az autós hangrendszerekben is.

Az USB-szabvány a felhasználói igények különböző szintjeit szolgálja ki. Az USB 2.0 elegendő sávszélességet biztosít nagy mennyiségű adatot nem mozgató felhasználók széles köre számára, a nagyobb fájlok, például a nagyfelbontású médiatartalmak azonban jóval nagyobb sávszélességet igényelnek a felhasználók által elvárt interaktív élmény fenntartásához. Mindannyian átéltük már, hogy ülünk a számítógép előtt és türelmetlenül szuggeráljuk a fájlok ikonjait, hogy minél gyorsabban átkerüljenek a számítógépről a cserélhető adathordozóra, közben az agyunk pedig azon jár, mennyi minden mást is csinálhatnánk ennyi idő alatt. Az USB 3.0 technológia megjelenésével azonban leáldozott a fájdalmasan lassú adatátvitel korszaka. Az új eszközök, médiaformátumok, illetve a nagy és olcsó tárolási megoldások vezettek az USB-technológia legújabb fejlesztéséhez, a SuperSpeed USB 3.0 szabványhoz, mely még nagyobb átviteli sebességet biztosít, ugyanakkor kompatibilis a piacon már forgalomban lévő több milliárd, az USB-átvitelt támogató eszközzel.

Az USB 3.0 a régóta meglévő USB-szabvány jelentős megújítása, amely tízszeres adatátviteli gyorsasággal kecsegtet egyéb kiváló szolgáltatások mellett. Az In-Stat felmérése szerint 2015-re több mint 2 milliárd, az USB 3.0 szabvánnyal kompatibilis eszköz lesz forgalomban, a 3.0 szabványt eredendően támogató számítógépek elterjedtsége pedig 100%-ra emelkedik majd. Mindez azt jelenti, hogy az USB 3.0 technológia rendkívül gyorsan és tömegesen fog elterjedni az elkövetkező néhány évben.

A SuperSpeed előnyeit bemutató, való életből vett példák rendkívül meggyőzőek: a Kingston Technology közelmúltban készített belső tanulmánya szerint a felhasználók akár 1,5 órát is nyerhetnek a nagyméretű HD videofájlok másolásakor, ha az USB 2.0 helyett az USB 3.0 szabvánnyal kompatibilis eszközt használnak. Így függetlenül attól, hogy képeket, dokumentumokat vagy más médiatartalmat továbbítasz, az USB 3.0 sok-sok értékes másodpercet spórol meg számodra.
Forrás: Magyar Sajtóanyag Adatbázis


Enhanced by Zemanta

Népszerű bejegyzések