Intercom hírek


Lincoln a legnépszerűbb (12)

Amerika Lincolnra szavaz. Az Oscar-díj kiosztása egyre közeledik, és mindenki egyre izgatottabban találgatja, hogyan döntenek idén az Amerikai Filmakadémia tagjai. A mozirajongók és szakírók mellé most a közvélemény-kutatók is beszálltak az össznépi játékba, és az Ipsos szerint egyértelmű az eredmény. A Reuters megbízásából készített felmérés szerint az USA lakosságának elsöprő többsége úgy véli: a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában is a Lincoln-nak (12) (Lincoln, hazai bemutató: január 31.) jár a legnagyobb filmes elismerés, sőt, a legjobb férfi főszereplő kategóriájában is az elnök megformálóját, Daniel Day-Lewis-t tippelték befutónak, és két társát, Sally Field-et és Tommy Lee Jones-t is biztos győztesnek hozták ki.
A megkérdezettek között hatalmas az egyetértés: míg 25%-uk volt a Lincoln és 36%-uk Steven Spielberg mellett, a másik nagy esélyes, Az Argo-akció csupán 4%-ot gyűjtött.
A közvélemény és a szakemberek úgy tűnik, teljesen egyetértenek: idén a Lincoln kapta a legtöbb – összesen 12! – Oscar-jelölést, épp annyit, amennyit Spielberg '94-ben a Schindler listája-val szerzett. Így az amerikai polgárháború utolsó, legvéresebb hónapjaiban játszódó történet alkotói nagy izgalommal várhatják a február 24-i gálát, melyet Seth MacFarlane vezet majd – e döntéssel az amerikaiak 42%-a ért egyet. 
IC Press




Gengszterizmok (16)

A Gengszterosztag (16) (Gangster Squad, hazai bemutató: január 31.) gyors és kemény akciófilm, de sok nézője mást keres benne: hiszen Ryan Gosling és Emma Stone mozis románcát is élvezhetik. Érdemes is alaposan megnézni a szívdöglesztő Goslingot – lehet, hogy most látjuk így utoljára. Ugyanis egy film kedvéért néhány hónap alatt vagy 20 kg-ot hízott, és kicsit túl is lőtt a célon. 
– Egyáltalán nem könnyű ennyire meghízni – panaszkodott a sármos színész az újságíróknak. – Hónapokon át nem ittam vizet. Vettem rengeteg fagylaltot, megolvasztottam, és ha megszomjaztam, azt ittam literszámra.
A Gengszterosztag dögös zsaruja valószínűleg azért is gondol vissza rossz szájízzel a kúrára, mert feleslegesnek bizonyult: végül Mark Wahlberg kapta meg helyette a szerepet. Ő viszont továbbra sem hajlandó komoly edzéssel dolgozni a régi alakjáért.
– Semmi értelme annak, hogy az ember izmokat pakoljon magára – vélekedett. – Sok súlyzózásból nagy izmok lesznek, de mi hasznuk? Legfeljebb, hogy újabb súlyokat tudok felemelni. Az izom olyan, mint egy kis házikedvenc: etetni kell, törődni vele, különben búcsút mondhatsz neki. Kösz, nem érdekel.
IC Press




Légy ott a Die Hard-gálán! (16E)

Ezt nem lehet kihagyni. John McClane végre visszatér a mozikba: a Die Hard sorozat legújabb része, a Die Hard – Drágább, mint az életed (16E) (A Good Day to Die Hard, hazai bemutató: február 14.) az új évezred tempójában pörög, de a régi, borostás, mogorva rendőr áll az események (és ütések, robbanások, tűzharcok) közepében. A film különlegessége, hogy a New York-i zsaru ezúttal elhagyja szűkebb hőn szeretett városát, mert egy különösen fontos ügy Moszkvába szólítja: de a magyar nézők számára nagyon ismerős lesz ez a Moszkva.
A film nemzetközi gálabemutatójára február 7-én, csütörtökön Londonban kerül sor, és mert a Die Hard-filmeknek a világ minden pontján rengeteg rajongója van, a szervezők lehetővé teszik, hogy mindenki a vörös szőnyeg közelébe kerülhessen: magyar idő szerint este 7 órától élőben közvetítik a nagy eseményt a HYPERLINK "http://uk.movies.yahoo.com"http://uk.movies.yahoo.com-on. Ráadásként eddig sehol nem látott részleteket mutatnak a filmből valamint interjút készítenek az érkező sztárokkal: köztük természetesen Bruce Willis-szel és Jai Courtney-val.
Aki szeretne valamit kérdezni a sztároktól, az már most megteheti. A kérdéseket a Facebookon vagy a twitteren teheti fel (HYPERLINK "http://facebook.com/diehardmovies"facebook.com/diehardmovies vagy HYPERLINK "http://www.twitter.com/diehard"twitter.com/diehard a kérdés része legyen az is: #DieHard).
Ezután már csak egy hét, és hozzánk is megérkezik a megállíthatatlan zsaru: a Die Hard – Drágább, mint az életed február 14-től látható a hazai mozikban.
IC Press



McGregor óriásbajsza (12E)

Mi születik a múlt és a jövő találkozásából? Óriások és lovagok 3D-ben. A világ egyik legsikeresebb rendezője, Bryan Singer ezúttal egy fantasztikus, mesés filmet készít: Az óriásölő-t (12E) (Jack, the Giant Slayer, hazai bemutató: március 28.). A rendező pályáját maffiózókkal kezdte (Közönséges bűnözők), legnagyobb sikereit mutánsok között érte el (X-Men – A kívülállók és X-Men 2.), majd bebizonyította, hogy a II. világháborúról is tud érdekesen, izgalmasan mesélni (Valkűr). De azt mondja, most térhet rá végre a kedvenc témájára: Az óriásölő lényegét lovagok, kardpárbajok, egy elrabolt hercegnő, sok kaland és humor adja. 
A 3D-ben forgatott film nagy része persze stúdióban, mozgásérzékelő berendezések és számítógépek segítségével készül, ám a stáb Anglia és Írország legtöbb román és gótikus emlékét is felkeresi. Néhány kulcsjelenetet például egy ezeréves épületben, a norwich-i katedrálisban vettek fel. Céljaikra teljesen átalakították a templomot, de nem vették teljesen birtokba: a különleges helyszínen azzal a feltétellel kapták meg a forgatási engedélyt, hogy az este fél hatkor kezdődő szertartásra minden nap befejezik a munkát – igaz, a hívek is kötöttek kompromisszumot: ők most egy képzeletbeli ország zászlai között imádkozhatnak.
– A sok verekedést, mászást meg a páncélt könnyen megszoktam – számolt be élményeiről a film egyik főszereplője, Ewan McGregor, aki a testőrök kapitányát alakítja. – De a bajuszom és a kacsafarok-frizurám komolyan megviselt. Pedig a forgatást bámuló környékbeliek közül sokan gratuláltak hozzá.
IC Press 

Django sikerei (18)

Django tovább folytatja diadalútját. Quentin Tarantino és sztárcsapata (Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson) az egész világon egyformán ellenállhatatlan. A Django elszabadul-t (18) (Django Unchained, már a mozikban) az Egyesült Államokon kívül jelenleg 64 országban vetítik, és az elmúlt héten még 43 millió dollárért vettek rá jegyet: ez mindössze két hét alatt összesen 111 millió dollár bevételt jelent, míg az USA-ban terepen a film bevétele már megközelítette a 150 milliót: az összbevétel az előrejelzések szerint kb. két hét múlva haladja meg a Becstelen brigantyk 321 millióját. Magyarországon továbbra is a toplista élén áll, eddig több mint 111 ezer nézője volt Tarantino legújabb filmjének.
IC Press


Népszerű bejegyzések