Néprajz - vetítés és beszélgetés a Mélycsarnokban

Néprajz
Filmvetítés és beszélgetés a hazai street art alkotóival
2013. FEBRUÁR 1., PÉNTEK 18:30
Mélycsarnok
 
 
 
„Igen, van az egyik fél, aki tiltja, és van a másik fél, aki csinálja, a kettő között pedig vannak azok, akik látják, hogy ez több, mint bűncselekmények halmozása." (Slow, in http://hg.hu/cikk/design/11708-street-art-a-modern-neprajz )
 
 
Ha a graffiti, az urban art jellegzetes városi folklór, akkor mi más írná le a legjobban, mint a néprajz? A MaDok-filmek sorozatban, a Néprajzi Múzeum gondozásában jelent meg a Néprajz című dokumentumfilm, amely a magyarországi street art-színtér meghatározó szereplőit szólaltatja meg.
 
 
Szeretettel meghívjuk 2013. február 1-jén, pénteken 18:30-ra a Mélycsarnokba adokumentumfilm nyilvános vetítésére és az azt megelőző beszélgetésre Frazon Zsófia etnográfussal, Sugár János képzőművésszel, a film készítőivel és a filmben szereplő urban art aktivistákkal.
 
 
A filmhez reprezentatív, egyedi képes album készült, amelyet az esemény ideje alatt a helyszínen lehet megtekinteni! A kötet lehetőséget kínál a budapesti utcákon látható rejtélyes jelek, ábrák mögött álló alkotók motivációjának megismerésére.
 
A program ingyenes.
 
  Néprajz, dokumentumfilm, 2009, 40'28"
  (Demeter Ágoston , Szentmihályi Dániel)
  Előzetes a filmből ITT megtekinthető.
 
A filmben és az albumban szereplő alkotók: Band, Base, Blick, Bude, Crape, Ekin, F39, HOEK, Kk, Kormfox, Korupt, Kulo, Lopes, Mide, Nikon, Pps, Rock n Roll, Slow, Tatlin, Teek, Tish, Toldi, Torzmerev
 
Koncepció, grafikai terv: Slow
Fotók: Mátyássy Iorgis
 

Népszerű bejegyzések