ABB sajtóközlemény - Stabil növekedés és rekord közeli cash flow 2012-ben


  • Növekvő megrendelések és árbevétel 2012-ben a nehéz üzleti környezet ellenére
  • Folytatódó növekedés az automatizálás területén a Thomas & Betts akvizíciójával
  • Stabil üzemi eredmény (EBITDA) haszonkulcs az energetikai termékek területén
  • Folytatódó erős cash flow növekedés

Zürich, 2013. február 14. – A megrendelések és az árbevétel növekedéséről, valamint szilárd üzemi eredményről (EBITDA) és az erős szabad cash flow gyarapodás egy újabb évéről számolt be az ABB cégcsoport 2012-es évre vonatkozóan, kihasználva a nyereséges növekedési lehetőségeket a termelékenység növelése mellett egy gyenge üzleti környezetben.

Ismét bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk konzisztens eredményeket felmutatni egy teljes cikluson keresztül" – mondta Joe Hogan az ABB CEO-ja. „Jelentős lépéseket tettünk 2012-ben a földrajzi és üzletági értelemben vett egyensúly megteremtéséért, különösen a Thomas & Betts akvizíciójával, amellyel tovább erősítettük pozíciónkat a hatalmas és egyre növekvő észak-amerikai piacon. Még akvizíciók nélkül számítva is tisztességes élvonalbeli és egyben nyereséges teljesítményt nyújtottunk a kemény piaci környezetben."

Olyan kritikus döntések is születtek, mint például egy egyszeri, az energetikai üzletágainkat érintő 350 millió USD értékű kifizetés, hogy még következetesebben, továbbra is képesek legyünk a legmagasabb szintű teljesítményre" – mondta Joe Hogan. „Kidolgoztunk egy stratégiát a forradalmi technológiák fejlesztésére, különösen az egyenáramú alkalmazások területén, amely előtt ígéretes növekedési lehetőség áll. A cég szilárd cash-flowjának köszönhetően pedig ismét nagyobb osztalékot ajánlhatunk részvényeseinknek."

Iparágunk hosszú távú mozgatórugóinak köszönhetően, mint például a növekvő villamosenergia-fogyasztás, az urbanizáció és az iparosítás a feltörekvő piacokon, a jövőben is változatlan marad a megújuló energiaforrások térnyerésének növekedése, valamint a hatékonyabb energia- és erőforrások iránti igény"– mondta Hogan úr. „Rövid távra tekintve még mindig sok a kérdés az európai és az amerikai növekedés üteme, valamint Kína fellendülése körül, azonban az elmúlt években már bizonyítottuk, hogy sikeresen felvesszük a versenyt, ezért viharos időkben is képesek vagyunk stabil árbevételt, valamint jövedelmet produkálni, és bízunk benne, hogy ez a jövőben is így marad. Ennek értelmében továbbra is körültekintően kezeljük a költségeket, és biztosítjuk, hogy a piaci környezet javulásával cégünk is jobban teljesíthessen."

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásainkkal lehetővé tesszük a közüzemi szolgáltató és ipari ügyfeleinknek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport több mint 100 országban van jelen és 145 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

2012 Q4 és teljes évi kulcsszámok
Q4 12
Q4 11
Változás

Millió USD-ben kivéve ahol máshogy van jelezve


USD
Helyi
Akvizíció nélkül
Megrendelések 10'517 10'160 4% 4% -2%
Rendelés állomány (december végén) 29'298 27'508 7% 5%
Árbevétel 11'021 10'571 4% 5% -1%
EBIT 863 1'123 -23%

az árbevétel %-ában 7.8% 10.6%


EBITDA (üzemi eredmény) 1'373 1'568 -12%

az árbevétel %-ában 12.5% 14.8%


Adózott eredmény 604 830 -27%

Részvényenkénti jövedelem ($) 0.26 0.36


Működési cash flow 2'438 1'674 46%






Népszerű bejegyzések