Közösségi szauna avató

2013. február 16. szombat, 14-16 óra között Délegyházán, az Egyes tónál






Tóparti szaunája bárkinek lehet, de körpanorámás, vízen úszó, szabadon használható közösségi szaunája csak Délegyházának van!  

A meglepő helyszínekre tervezett, különleges megoldású szaunák specialistája, a cseh H3T építésziroda által épített szauna a tóvidékéről híres Délegyháza első taván úszik. A miniatűr házat formáló épületben öltöző és pihenő tereknek is jutott hely. A felfrissülni vágyók bejelentkezéssel szabadon látogathatják a hozott fával fűthető szaunát, ami egyszerre négy-hat főt tud befogadni. 

Húzz télikabátot a fürdőruhádra, hozz egy törölközőt és nyissuk meg együtt a Kortárs Építészeti Központ, Délegyháza és a H3T építésziroda együttműködésével létrejött szaunát! A parton maradókat és a kellően felfrissült szaunázókat forralt borral is várjuk. 

A szauna a CULBURB program keretében valósul meg, a Kortárs Építészeti Központ koordinációjában. A nemzetközi program támogatói az ECF (European Cultural Foundation), az EU oktatási és kulturális programja, a Visegrádi Alap, az NKA és Délegyháza önkormányzata. 


 * * *
A CULBURB egy kulturális akupunktúrára épülő városfejlesztési program a Közép-európai fővárosok agglomerációjában. A program olyan művészeti eszközöket alkalmazó beavatkozásokat valósít meg, amik a helyi közösségekre alapozva segítik a szuburbánus települések fejlődését, illetve feltérképezik a régió nagyvárosai körüli táj és közterek sajátosságait. 



A CULBURB a prágai CCEA (Közép-európai Építészeti Központ) kezdeményezésére, nemzetközi együttműködésben jött létre. A projektben Bécs, Budapest, Ljubljana, Pozsony, Prága és Varsó szakmai szervezetei, illetve az agglomerációs zónákban elhelyezkedő települések vesznek részt. Minden helyszínen öt, nemzetközi pályázaton kiválasztott munka valósul meg a 2013 áprilisig tartó időszakban.

A magyarországi projektek helyszíne Délegyháza, koordinátora a Kortárs Építészeti Központ. 
Bővebb információ a megvalósult és folyamatban levő projektekről www.culburb.eu oldalon található.  

Népszerű bejegyzések