VII. Volvo Kupa - régi-új helyszínen csapnak össze a nemzetek

A nemzetközi torna hét éves történetében egy régi helyszínen, mégis új létesítményben zajlik 2013. február 15. és 17. között a VII. Volvo Kupa. Az eseménysorozat házigazdája 2008 után ugyanis újra Kecskemét városa lesz, ahol a tavaly átadott, európai színvonalú fedett uszodában (Kecskeméti Fürdő) kapnak helyet a mérkőzések. A címvédő hazai férfiválogatott idén Kanada és Románia nemzeti csapatával, valamint a magyar junior válogatottal játszik az elsőségért.

A Volvo Autó Hungária és a Magyar Vízilabda Szövetség 2007-ben kötött szerződése értelmében az általános támogatói megjelenés mellett a Volvo névadó szponzora a minden évben megrendezett nemzetközi tornának. A hazai sportra kiemelt figyelmet fordító Volvo Autó Hungária a szövetség mellett az utánpótlás támogatását is tovább folytatja, ezért a kecskeméti eseményen minden magyar gól után – a hetedik kupa alkalmából – 70.000 Ft-ot ajánl fel, melyet a szövetség a kiemelt tehetséggondozásra fordít.

„Az elmúlt hat év távlatából büszkén mondhatom el, hogy a kupa jelentősége évről évre nő. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Kupa városaiban egyre több fiatal jelenik meg a medencék szélén, illetve a tornára felfigyeltek a helyi vállalkozások mellett az önkormányzatok is. Egyebek mellett éppen ennek köszönhető, hogy az elmúlt néhány esztendő során egyre több új uszoda épült, vagy újul meg. Annak ellenére, hogy az autós szektort válság sújtja, a Volvo rendkívül hatékonynak tartja az együttműködést. Ezért döntöttünk úgy, hogy újabb két éven keresztül támogatjuk a Magyar Vízilabda Szövetséget, és tovább segítjük a sportág utánpótlás-nevelését is" – mondta Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója.
Program:
Február 15., péntek
17:00 óra: Románia – Kanada
19.00 óra: Magyarország – Magyar junior válogatott

Február 16., szombat
15.00 óra: Magyar junior válogatott – Románia
17.00 óra: Magyarország – Kanada

Február 17., vasárnap
09.30 óra: Magyar junior válogatott – Kanada
11.30 óra: Magyarország – Románia

A VII. Volvo Kupa valamennyi mérkőzését a DIGI Sport televízió a helyszínről élőben közvetíti.

A tornán résztvevő együttesek közül Kanada szinte már állandó vendégnek számít, 2008-ban, 2011-ben, és 2012-ben a negyedik, 2010-ben már a második helyen végzett. Románia nemzeti csapata negyedik alkalommal száll vízbe a kupáért. 2007-ben a negyedik, 2008-ban és 2009-ben a harmadik helyezést érte el. Felnőtt csapatunk jelentősen átalakulva és megfiatalítva a Világligában mutatkozott be tavaly ősszel, az ígéretes ifjú tehetségekből álló válogatott fő feladata a csapatépítés lesz. Az OB I-es bajnokságban is részt vevő junior válogatottunk pedig a sikeres, ezüstéremmel zárult Ifjúsági Világbajnokságot követően debütál a felnőtt csapatok ellen.

Népszerű bejegyzések