Átadták a Microsoft kreatív pályázatának díjait

Lezárult a Microsoft által meghirdetett „Meséltech. Beleszövitech. Nyertech." című kreatív videó pályázat, a díjakat február végén adták át a nyertes pályázóknak. A Microsoft felhívására közel 100 film érkezett be, a pályázat hivatalos YouTube csatornáján mintegy 300 ezren kísérték figyelemmel a kreatív versengést.
A Microsoft a Windows 8 operációs rendszer megjelenése kapcsán hirdetett videó pályázatot, amelyben arra a felvetésre kerestek választ, hogy mi történne, ha a számítógépünk önálló életre kelne. A pályázaton videó, animáció és zene kategóriában lehetett pályamunkát benyújtani.
A beérkezett alkotásokat a Microsoft Magyarország zsűri csapata értékelte. A versenyben Filkor Gábor "Ezt úgy sem Hiszitech" című alkotása bizonyult a legjobbnak, így ő nyerte el az egymillió Forintos fődíjat.
Emellett a három kategóriában a legnézettebb pályamunkákat a Microsoft Magyarország nettó 200 ezer Forinttal díjazta:
·         Videó kategória: „A Windows 8 érint és elvarázsol!" Alkotó: Regőczy Zoltán
·         Animáció kategória: „Az én tabletem" Alkotó: Nagy Gergő
·         Zene kategória: „A Windowsomnak 8-as a neve" Alkotó: Erdélyi  Gábor
·         A zsűri megszavazott egy különdíjat az „Életre kelt" alkotás készítőjének Vitáris Gábornak.
Filkor Gábor, a fődíjat elnyerő „Ezt úgysem Hiszitech" című alkotás készítője elsősorban a kecsegtető fődíj és a presztízsértékű megmérettetés miatt döntött a pályázat elkészítése mellett.
„A játék témája izgalmas volt, a kulcsszavak megjelenítése pedig jelentősen nehezített rajta. Mi igyekeztünk lazán hozzáállni, nem didaktikusan beépíteni őket, ahogy a legtöbben tették." A nyertes pályázó elmondta, hogy a díjösszeg egy részét új felszelés beszerzésére fordítják, hiszen a későbbiekben szeretnének hasonló munkákkal foglalkozni, és a jelenlegi felszerelésük meglehetősen foghíjas.
A zsűri a közel 100 pályamunka megtekintése után egyöntetűen sikeresnek ítélte a pályázatot, hiszen számos rendkívül kreatív és egyedi megoldás született a feladatra. A pályamunkákban visszaköszönt az új Windows 8 szellemisége, amely technológiai újításával és vadonatúj látványvilágával egy új korszakot nyit meg a modern számítástechnikában.
A nyertes videók, illetve a többi pályamunka megtekinthető a pályázat hivatalos weboldalán:

Népszerű bejegyzések