Az anyák újbóli munkába állását segítik

Xerox
A munka világából több évre kiesett édesanyák gyakran nem, vagy csak nehézségek árán tudnak visszatérni eredeti munkakörükbe.  Amennyiben új állást keres egy kisgyermekes anya, akkor szembesülnie kell a munkaadók megváltozott elvárásaival, majd visszailleszkedve a munka világába, meg kell találnia az otthoni és munkahelyi feladatok közötti egyensúlyt.
A Jól-Lét Alapítvány gyermeküket egyedül nevelő, munkát kereső, munkát váltani akaró, vagy munkába visszatérő szülők számára szervezett munkaerő piaci visszatérést segítő tréninget és egy négy napos klubfoglalkozást. Az Alapítvány célja, hogy megoldásokat keressen az anyaság és munka/hivatás/karrier összeegyeztetésének széles körben tapasztalt nehézségeire. A Xerox emberi erőforrás-menedzsmenttel foglalkozó munkatársai, a Jól-Lét Alapítvány programjához kapcsolódva díjmentes tanácsadást tartottak a munkaerőpiacra visszatérni kívánó édesanyák számára.

„A Xerox Magyarország felelős vállalat, amelynek alapvető értékei közé tartozik az etikus működés és a helyi közösségek támogatása. A Xerox jelentős szakmai tudással rendelkezik HR területén, továbbá a vállalat globálisan elkötelezett az esélyegyenlőség támogatása mellett. Szeretnénk ezt a tudást felhasználni a kisgyermekesek munkaerőpiaci esélyének növelésére" – mondta el Várkonyi Piroska, a Xerox Magyarország HR munkatársa.
A Jól-Lét Alapítvány által szervezett eseményen  a Xerox szakértői egyéni, az önéletrajz- és motivációs levél írásra vonatkozó tanácsadáson, valamint próba-állásinterjúk lefolytatásán keresztül nyújtottak segítséget.
A Xerox Magyarország a Jól-Lét Alapítványt a szakmai támogatás mellett egy irodai, színes multifunkciós berendezéssel is segíti.  

Népszerű bejegyzések