Krétakör sajtóhírek + új bemutató!

Hétvégén került sor a Színházcsinálók harmadik beszélgetésére. Schilling Árpád vendégei ezúttal Mohácsi János, Zsótér Sándor és Kovalik Balázs voltak. 

A Színházcsinálók utolsó beszélgetése április 28-án lesz, Bodó Viktor, Mundruczó Kornél és Pintér Béla részvételével.
Március 26-án 19 órakor „Cigányok bejövetele – a roma reprezentáció a kortárs színházban III." címmel vetítést és beszélgetést szervez a Pepita Ofélia Bár: Mérhetők-e a "közösségi színházcsinálás" társadalmi hatásai? Létezik e valódi alkotói "szólásszabadság"? Milyen mértékben válik a környezeti, politikai hatások alatt "alkalmazott" művészetté a színház? A Krétakör filmje után ezekről a kérdésekről, az Új Néző programról és a vidéki romák részvételéről beszélget Schilling Árpád (Krétakör), Takács Gábor (Káva Műhely), Horváth Kata (AnBlokk), az Új Néző projekt néhány munkatársa és Artner Szilvia (acoMMMunity.eu alapító szerkesztője).
Április 6-án Schilling „A kreativitás értelmezése, jelentősége és fejleszthetősége" témában tart előadást az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Arts&Business nemzetközi konferencián, melynek alcíme"Új utak 2013 - a kreatív fejlesztésében".
Ismét külföldi meghívást kapott „A Papnő" című Krétakör darab, mely április 23-án és 24-én a berlini „Augen Blick Mal!" fesztiválon lesz látható.
A Krétakör következő hazai premierje, Korrupció címmel június 1-én lesz az OSA-ban. Az előadást Gulyás Márton rendezi és négy alkalommal (június 1, 2, 4, 5-én) lesz látható a Centrális Galériában.

Népszerű bejegyzések