Kulturális programdömping a Nagymező utcában


Irodalmi est, villámkiállítás, performansz, rendhagyó tárlatvezetés – kulturálisprogramdömping a Nagymező utcában
A Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című nemzetközi kortárs művészeti kiállításhoz kapcsolódóan az Ernst Múzeumban ezen a hétvégén Csaplár Vilmos, Gergye Krisztián, Karafiáth Orsolya és Marno János vendégeskedik, de lesz filmklub és egy estés „pop-up" kiállítás is. Ez utóbbira a pénteki irodalmi estet követően a megújult arculatú Flash Art magazin várja az olvasóit, akiket élő műtárgy-válogatással is meglep.


Három nap alatt négy különleges program miatt is érdemes a Nagymező utcába jönni a hétvégén. Pénteken este a József Attila-, Füst Milán-, Balázs Béla-, Csernus Ákos- és AEGON-díjas íróval, Csaplár Vilmossal és a József Attila-, Madách-, Bölöni György-, Soros-életmű-, Kortárs- és Palatinus-díjas költővel, Marno Jánossal beszélget az arcról, a portréról és az ábrázolhatóságról Lévai Balázs, majd a szerzők témához kapcsolódó írásaikból is felolvasnak. Ezt követően, az Ernst Múzeum melletti elhagyott üzlethelyiségben egyestés pop-up kiállítással és egy pohár itallal várja a Flash Art szerkesztősége olvasóit, előfizetőit, rajongóit és kritikusait, szerzőit és szereplőit, együtt ünnepelni a lap megújult dizájnját.
             Szombat este a „műfajfüggetlen táncos", Gergye Krisztián a tánc, a prózai színház és a képzőművészetek határmezsgyéin átívelő performansz keretében ráolvasással, szemmel veréssel, ördögűzéssel tesz kísérletet a kiállított műalkotások között a kortárs művészet megregulázására.
                Karafiáth Orsolya  költő, fordító, publicista, énekesnő, kultúrdíva, és még sorolhatnánk a találó és teljesen félrevezető meghatározásokat vele kapcsolatban. Vasárnap délutáni tárlatvezetésén tőle az sem lenne meglepő, ha a róla nemrég készült férfi portré megelevenedne, és egy egészen új „arc" kalauzolná a látogatókat. Vele nézni a kiállítást unalmas biztosan nem lesz.
PROGRAMOK
2013. MÁRCIUS 20., SZERDA, 19 ÓRA
Hiroshi Teshigahara: A másik arca
Filmvetítés Varró Attila filmesztéta előadásával a Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállításon
Ernst Múzeum
2013. MÁRCIUS 22., PÉNTEK 18 ÓRA
„A szem tekintete" III.
Irodalmi est Csaplár Vilmossal és Marno Jánossal a Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállításon
Ernst Múzeum
2013. MÁRCIUS 22., PÉNTEK 18 ÓRA
A Flash Art bemutatja: Első villámkiállítás
Asztalos / Albert / Bak / Erdélyi / Karsai / Vécsei
VI. Nagymező u. 8.
2013. MÁRCIUS 23., SZOMBAT, 18 ÓRA
42 perc pislogás nélkül – kortárs művészeti önreflexió
Gergye Krisztián performansza a Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállításon
Ernst Múzeum
2013. MÁRCIUS 24., VASÁRNAP, 15 ÓRA
Kit néznek?
Karafiáth Orsolya tárlatvezetése a Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállításon
Ernst Múzeum
Budapest, 2013. március 20.


Népszerű bejegyzések