Megjelent az új generációs DIGIC 6 processzorral rendelkező Canon PowerShot SX280 HS és PowerShot SX270 HS

 A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta két új, nagy teljesítményű PowerShot SX modelljét – a kompakt és sokoldalú PowerShot SX280 HS és 
PowerShot SX270 HS jelű fényképezőgépeket. A Canon vadonatúj DIGIC 6 képfeldolgozási technológiáját 20x optikai zoommal egyesítő modellek ideális társak utazáshoz, hiszen a tájképektől kezdve a családi nyaralásig minden esemény megkapó részletességgel megörökíthető velük, és akár Full HD 60p videókat is rögzíthetünk. A PowerShot SX280 HS beépített Wi-Fi funkciójával nemcsak könnyedén lehet fényképezni útközben, hanem a kiváló minőségű képek azonnal megoszthatók: a gép azonnal csatlakoztatható más készülékekhez, például táblagépekhez, PC-khez vagy okostelefonokhoz.
DIGIC 6: lenyűgöző teljesítmény
Mindkét modell lelke a Canon új generációs DIGIC 6 képfeldolgozó processzora, amellyel még a legrosszabbul megvilágított helyzetekben is lenyűgöző képek – és akár 60 kép/mp sebességű, Full HD felbontású videók – készíthetők. Az új DIGIC 6 gondoskodik arról, hogy alacsony zajszintű és kiváló expozíciójú képek készülhessenek akár egy házibuliban, akár holdfényben is: a modell elődjénél akár 30 százalékkal több részletet is képes megragadni,i anélkül, hogy vakura vagy állványra lenne szükség.
A HS System rendszer az új DIGIC 6 processzort egy 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS-érzékelővel párosítva készít páratlan minőségű képeket alacsony megvilágítás mellett is, minimális elmosódottsággal és zajjal, széles dinamikatartománnyal – tökéletes például a naplementék megörökítésére. A DIGIC 6 processzor és a HS System rendszer használatával elképesztő ISO-érzékenységgel, akár ISO 6400-as érzékenységen is lehet fotózni, egyedülálló eredményekkel.
A DIGIC 6 használatával a videók a széles körben alkalmazott MP4 formátumban készülnek, így a hordozható készülékek széles skáláján azonnal lejátszhatók – vagyis a felvételek gyorsan és egyszerűen megoszthatók a családtagokkal és ismerősökkel, anélkül, hogy az elkészült fájlokat hosszasan kellene szerkeszteni.
Közelebb az eseményekhez a szuper zoommal
A 4 lépésben állítható Optikai képstabilizátorral (IS) rendelkező, 25 milliméteres, nagy látószögű, 20x optikai zoomos Canon objektívjének köszönhetően a PowerShot SX280 HS és PowerShot SX270 HS ideális a meghitt családi események és a vakáció legemlékezetesebb pillanatainak megörökítéséhez. A ZoomPlus technológia digitálisan bővíti ki a zoomot 40-szeresre, ugyanakkor megőrizve az éles, részletgazdag felbontást: vagyis a felhasználók még közelebb kerülhetnek az eseményekhez úgy, hogy közben megtartják a tisztes távolságot.
Az utazás nyomon követése és egyszerű megosztás
A PowerShot SX280 HS Wi-Fi funkciójával a legemlékezetesebb pillanatok megoszthatók a családtagokkal és barátokkal: minőségi képeket tölthetünk fel tárhelyünkre, küldhetünk a közösségi oldalakra vagy a csatlakoztatott eszközökre, és akár biztonsági mentést is készíthetünk.
Az útjukat kényelmesen követni, vagy a tökéletes felvétel helyére pontosan emlékezni kívánók számára ideális a PowerShot SX280 HS beépített GPS-vevőii, amely automatikusan rögzíti minden egyes képhez és videóhoz a helyi időt és a hely pontos koordinátáit, ahol készült. A beépített GPS-naplózási funkció meghatározott időnként rögzíti a fényképezőgép helyét utazás közben, az A-GPS funkció pedig a Wi-Fi-n keresztül tölt le kiegészítő GPS-adatokat, ami nagymértékben lecsökkenti a műholdas jel észleléséhez szükséges időt.
Állóképről videóra váltás, Full HD felvételekkel
Villámgyorsan lehet váltani az álló- és mozgóképek rögzítése között, és akár Full HD (1920x1080p) felbontású videókat készíteni sztereó hanggal. A továbbfejlesztett, 60p sebességű rögzítés új szintre emeli a videózást: gyorsan zajló események is rögzíthetők, miközben javul a felvételek tisztasága. A nagyfelbontású video feldolgozási technológia (30 kép/mp) lenyűgöző részleteket eredményez, mindemellett a DIGIC 6 pedig továbbfejlesztett zajszűréstiii biztosít a Full HD videókban (30 kép/mp), hogy egyetlen pillanat se vesszen el.
A hatalmas, 20x optikai zoom videózás közben is használható. A mozgás közben felvett videók élességéről és elmosódás mentességéről az intelligens képstabilizátor technológia dinamikus üzemmódja gondoskodik. A továbbfejlesztett mód öttengelyes képstabilizálást alkalmaz és még több fajta, a gép rázkódásából származó hibát képes javítani – például a járás közbeni felvétel során oly gyakori gépbillegést és párhuzamos rázkódást –, így még precízebbek lesznek a felvételek.
Legyen akár egy családi vakáció, akár a legnagyszerűbb utazás, a világos, 7,5 cm-es (3,0"), kb. 461 ezer képpontos PureColor II G LCD-képernyővel könnyű a képek megkomponálása és áttekintése. A kijelzőnek edzett üvegborítás ad extra tartósságot és védelmet; a nagy kontraszt és a Quick Bright technológia együttese pedig arról gondoskodik, hogy tűző napfényben is hibátlanul lehessen visszajátszani a videókat.
Rögzítsen minden pillanatot – kreatívan!
A PowerShot SX280 HS-sel és PowerShot SX270 HS-sel magabiztosan készíthetők a felvételek: a Canon méltán híres Smart Auto üzemmódja 58 különböző fajta kompozíciót képes felismerni és meghatározni hozzá a legmegfelelőbb beállításokat a legjobb eredmény érdekében.
A kreatív rugalmasságot a kiváló minőségű képekkel egyesítő PowerShot SX280 HS és PowerShot SX270 új, Hibrid automata üzemmódja négy másodpercnyi anyagot rögzít minden felvétel előtt 720p felbontásban, majd a Smart Auto technológiával határozza meg a legjobb beállításokat a tökéletes felvétel készítéséhez. A nap végén a négy másodperces klipek egybefűzésével egy „színfalak mögötti" történet áll össze az aznap készült képekről. Az állóképek aiv hét kreatív szűrő – mint például a Halszemhatás vagy a Miniatűr – egyikével is átalakíthatók.
Az ambiciózusabb és tapasztaltabb fényképészek – vagy akár csak akik fejleszteni kívánják a fényképezéssel kapcsolatos tudásukat –, teljes mértékben át is vehetik a fényképezőgép beállításainak szabályozását. A speciálisabb üzemmódokban – például a zársebesség és a rekesz állítását lehetővé tévő Tv és Av módokban, illetve a teljes manuális vezérlés bekapcsolásakor – a felhasználó kipróbálhatja kreativitását és csiszolhatja tudását ezekkel a rendkívüli teljesítményű, mégis kompakt fényképezőgépekkel.
PowerShot SX280 HS – a legfontosabb jellemzők:
  • 20x zoomos, 25 mm-es objektív
  • HS System rendszer: 12,1 MP CMOS, DIGIC 6
  • Intelligens képstabilizátor, továbbfejlesztett dinamikus képstabilizátor
  • Wi-Fi
  • Full HD (60 kép/mp)
  • 7,5cm (3,0") PureColor II G LCD képernyő
  • GPS A-GPS funkcióval
  • Hibrid Auto; Smart Auto
  • Kézi, Av és Tv üzemmódok
  • Nagy sebességű felvételek. Opcionális vízálló tok
PowerShot SX270 HS – a legfontosabb jellemzők:
  • 20x zoomos, 25 mm-es, nagy látószögű objektív
  • HS System rendszer: 12,1 MP CMOS, DIGIC 6
  • Intelligens képstabilizátor, továbbfejlesztett dinamikus képstabilizátor
  • Full HD (60 kép/mp)
  • 7,5cm (3,0") PureColor II G LCD képernyő
  • Hibrid Auto; Smart Auto
  • Kézi, Av és Tv üzemmódok
  • Nagy sebességű felvételek
  • Opcionális, 40 m-ig vízálló tok

i Fényképezés ISO 3200-zal
ii A GPS használata egyes országokban vagy régiókban korlátozott lehet. A GPS használata során be kell tartani a használati hely, illetve ország jogszabályait és előírásait, beleértve az elektronikus eszközök használatára vonatkozó korlátozásokat is.
iii 2 lépésnyi javulás a DIGIC 5-höz képest ISO 1600-nál
iv Az elérhető kreatív szűrők: Lágy fókusz, Halszemhatás, Miniatűr, Szuperélénk, Poszterhatás, Játékfényképezőgép-hatás és Fekete-fehér

Népszerű bejegyzések