Változás a Magyar Telekom vezetésében

A Magyar Telekom bejelenti, hogy Thilo Kusch jelenlegi gazdasági vezérigazgató-helyettes Macedónia legnagyobb telekommunikációs szolgáltató vállalata, a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó Makedonski Telekom AD Igazgatóságának tagja lesz vezérigazgatói pozícióban. Thilo Kusch-t a T-Mobile Macedonia Igazgatóságának elnökévé is megválasztották. A Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozícióját Szabó János veszi át, aki jelenleg a Magyar Telekom Kontrolling igazgatója. Szabó János a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz.

A változások 2013. április 8-án lépnek hatályba. A Magyar Telekom Igazgatósága, valamint a Makedonski Telekom Közgyűlése, Igazgatósága és a T-Mobile Macedonia Igazgatósága 2013. március 28-án illetve 29-én meghozta a vonatkozó határozatokat.

Christopher Mattheisen a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott:
Szeretném megköszönni Thilo Kusch-nak a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciójában végzett kiemelkedő munkáját. A 2006-ban történt kinevezése óta sok változáson ment keresztül a Társaság, ezalatt az idő alatt Thilo a vállalat működését és átalakulását kiválóan támogató gazdasági szervezetet alakított ki. Újító, jövőbe mutató hozzáállásával fontos szerepet játszott az üzleti sikerességért felelős szolgáltatói kultúra kialakításában. Thilo szakértelmére továbbra is számítunk a Magyar Telekom Igazgatóságában.
Üdvözlöm a Magyar Telekom felsővezetésében Szabó Jánost. A Társaság új gazdasági vezérigazgató-helyetteseként János hasznosíthatja a sikeres pénzügyi vezetőként szerzett sok éves tapasztalatát a most következő kihívások és feladatok megoldásában."

Szabó János 52 éves, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett diplomát. Karrierjét külügyi szolgálatban kezdte, majd különböző pénzügyi, számviteli és tanácsadói pozíciókban dolgozott a versenyszférában. Ezután több szenior pénzügyi és üzleti vezetői beosztást vállalt a Delco Remy amerikai autóipari beszállító magyarországi leányvállalatánál és európai központjánál. Később a Delco Remy és a Hitachi vegyesvállalat pénzügyi vezetője és vezérigazgatója volt. 2003-ban csatlakozott a Magyar Telekomhoz a vezetékes szolgáltatások üzletág pénzügyi igazgatójaként. 2008-ban a Magyar Telekom csoport kontrolling igazgatója lett. Kiemelt figyelmet fordított a kontrolling tevékenység folyamatos megújítására és a nemzetközi együttműködés erősítésére, emellett részt vett a cég működése és stratégiája szempontjából meghatározó projektek irányításában.
Szabó János tagja a Makedonski Telekom, a T-Mobile Macedonia, a Crnogorski Telekom és az Origo Zrt. Igazgatóságának.

Népszerű bejegyzések