Add ide a drámád! 2. - Moşu Norbert-László: Az iduri szörny




Kortárs – rizikó – izgalom: hangos könyv helyett hangosszínház! Kipróbáljuk a drámákat


logo
Átrium – JAK – Kaposvár



Az Add ide a drámád! második évfolyamában Deres Kornélia és Herczog Noémi száznégy dráma közül választotta ki azt a négy darabot, ami nem áll vitán felül, sőt, nagyon is vitaképes. Mert egy kockázatvállaló minidig vonzóbb. A Kaposvári Színművészeti Egyetem harmadéves hallgatói elsőként Almássy Bettina darabját mutatták be, most pedig Moşu Norbert-László következik.


Mitől alternatív ez a felolvasószínház? Az Add ide a drámád pályázattal új drámaírókat akartunk felfedezni, de legalábbis lehetőséget adni a még (drámaíróként) felfedezésre váró szerzőknek, szövegeknek. Olyan darabokat igyekeztünk kiválasztani, amelyek valami frisset, valami pimaszt, valami rizikót hoznak. Végül módot akartunk adni rendezők és szövegek egymásra találására. Születik-e olyan rendezői vízió, ami méltó a darabok invencióihoz? És tudunk-e beszélni e darabok sérülékenységéről, hibáiról, a szerzőkkel, az alkotókkal, kritikusokkal, székborogatás-mentes, mégis ő szinte hangon?

Az iduri szörny, a soron következő darab, mese. Ahogy Büchner Leonce és Lénája vagy Jarry Übüje. Olyan mese, amiben a királyfitól egyszer csak azt kérdezik: „te meleg vagy?" és ahol a tündéri történet egy ponton a társadalmi rend és igazságosság kérdéseit kezdi feszegetni. A hatalom az addigi legjámborabb szereplő, a bohóc kezében hirtelen zsarnoksággá összpontosul. Nem a jellem a meghatározó, hanem a hatalom van hatással a jellemre Moşu Norbert-László mesedarabjában.

 Az Add ide a drámád! című felolvasószínházi sorozat második évadának második előadása a József Attila Kör és az Átrium Film-Színház szervezésében

2013. április 16-án
(kedden) 19:00 órakor
az Átrium Film-Színházban (1024 Budapest, Margit körút 55.)

Moşu Norbert-László: Az iduri szörny


Szereplők:
a Kaposvári Színművészeti Egyetem negyedéves hallgatói

Rendező:
Magács László

Az előadás után kritikai beszélgetés a darabról.
Vendég: Rádai Andrea, kritikus, kulturális újságíró (Színházi Kritikusok Céhe)

A sorozatban idén még látható lesz Csicskár Dávid: Kálmánember és Sopotnik Zoltán: Saját perzsa című darabja. A sorozatban bemutatott kortárs drámák kötetben is megjelentek.

Jegyek a helyszínen és online
kaphatók.

Az eseményhez a Facebookon is csatlakozhat:

Az AID2 Facebook-oldala:
Kérjük, tekintse meg a sorozathoz készült videókat, az esemény plakátját pedig innen is elérheti.

  


Népszerű bejegyzések