Az ABB Decathlon rendszerével erősíti zöld IT stratégiáját a Green

Az ABB, a világ egyik vezető energetikai és automatizálási cége bejelentette, hogy a svájci központú Green infokommunikációs (ICT) szolgáltató a Decathlon™ adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) rendszer 2-es verzióját telepítette a cég zöld információs technológiai stratégiájának szerves részeként.
A Green tevékenységének középpontjában a világ legerősebb DC adatközpontját találjuk, amely 2012-ben lépett működésbe. A telep, amelynek IT felszereltsége már közel 10.000 négyzetméternyi területet foglal el, egyike Svájc azon négy helyszínének, ahol a cég alkalmazza a Decathlon™ DCIM megoldást, amely biztosítja az átláthatóságot, a szakértői döntéstámogatást, és az ellenőrzési technológiákat az egész vállalatra kiterjedő adatközponti műveletekben.
Üzletágunk alapját az adatközpontok képezik, így stratégiai megfontolásból a legjobban mérhető, a legbiztonságosabb és energiahatékonysági szempontból is a legmegfelelőbb szolgáltatásokba és menedzsment technológiákba invesztálunk. Az ABB szerepe Zürich-West projektünkben egy ilyen példa, a Decathlon™ pedig egy újabb" – mondta Franz Grüter, a Green CEO-ja. „Végső célunk az adatközpontjaink legkorszerűbb automatizálása. A Decathlonnal képesek leszünk gyorsabban haladni az adatközpontjaink evolúciójának lépcsőfokain."
A Decathlon™ fejlett energetikai és környezetszabályozó, valamint monitorozó megoldást biztosít a Green számára. Ha a cég megújuló energiákat kezd alkalmazni – mint például az onsite vagy offsite napenergia – a Decathlon™ optimalizálni tudja a kétirányú villamosenergia-áramlást a hálózatba és a hálózatból.
A DCIM rendszer továbbá lehetővé teszi, hogy a négy adatközpont bármelyikéből ellenőrizni és irányítani lehessen bármely helyszín folyamatait.
Az energia többé már nem egy egyirányú út, amelyen az összegek csak negatív előjellel szerepelhetnek egy szervezet mérlegében" – mondta Jim Shanahan, az ABB globális adatközpont automatizálási üzletágának vezetője. „ A Green az előretekintő vállalat kiváló példája, amely a hagyományos modellt a feje tetejére állította. Adatközpontjaik működése során az energia pénzzé válik és profitot termel."
A Decathlon™ nyílt-platformú csomagja mellett a Green az ABB kifinomult kiterjesztett kezelői munkaállomását (Extended Operator Workstation – EOW) is telepítette, amely műveleti parancsnoki központként funkcionál és hatékony munkamenetet biztosít, valamint dinamikus képet ad az adatközpontok működésével kapcsolatban.

Egyedülálló megoldásainkkal bármilyen adatközpont számára képesek vagyunk teljes körű enterprise-menedzsmentet biztosítani a hatékonyság növelése érdekében, így a napjainkban talán legnagyobb igényt, az informatikai igények gyors lereagálását is tudjuk támogatni. Világszerte hozzáférhető technológiáinknak köszönhetően a költségcsökkentés több területen jelentkezik, így megrendelőink számára a megtérülési idő is lerövidül, kiszámíthatóbbá válik. A Budapesten található CERN adatközpont energiaellátását is például ABB kisfeszültségű elosztó berendezései biztosítják"– mondta Farkas Tibor, az ABB Kft. kereskedelmi vezetője.
Az automatizálási technológiák területén vezető, 2012 novemberében bemutatott 2-es verziójú Decathlon™ az energiahatékonyság területén elért több évtizednyi siker eredményeként jött létre, és megoldásaival kiválóan szolgálja az ipari alkalmazású kritikus fontosságú rendszerek működését.
A Decathlon™ 2-es verziójának Green által is üdvözölt képességeivel hajszálpontosan, valós időben követhető nyomon és elemezhető az adatközpont berendezésinek teljesítménye, a villamos energia és víz fogyasztása, a környezeti tényezők, amelyek hatással vannak az adatközpontra, és végső soron az üzletmenet folytonossága.

Népszerű bejegyzések