Budapest fürdői ismét a Spiegel Online és más német napilapok oldalain




A Magyar Turizmus Zrt. és a német hírügynökség (DPA) közös szervezésében, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közreműködésével tavaly decemberben hazánkba látogatottDetlev Berg a DPA újságírója. Az út célja az volt, hogy a zsurnaliszta minél átfogóbb képet kapjon Budapest egészségturisztikai kínálatáról, ezért a programban számos budapesti fürdő meglátogatása is szerepelt.
A tanulmányút hatására egy rendkívül pozitív hangvételű cikk jelent meg a napokban, a Németország-szerte népszerű spiegel.de oldalon, mely Budapestet mint „Wellness oázist" mutatja be. A cikk írója részletes leírást ad a budapesti fürdők és termálvizek gazdagságáról, az igénybe vehető szolgáltatások bőséges kínálatáról. Felhívja a figyelmet az olyan történelmi fürdőink egyedi hangulatára, mint a Széchenyi vagy a Gellért, de a fürdőkben rendezett zenés, fiatalos bulikról is lelkesen számol be. „Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy gyógyfürdőzni vagy várost látogatni szeretne, megéri Budapestre jönnie" írja a bevezetőben.
Az írást már számos más német napilap is átvette nyomtatott és online formában, úgy mint a Die Welt (http://www.welt.de/reise/staedtereisen/article115140926/Party-in-Bikini-und-Badeshorts-auf-nach-Budapest.html), az RP Online és az Aachener Zeitung.
Detlev Berget nem csak a fürdőkultúránk, hanem gasztronómiánk is lenyűgözte. A Selects Magazinban a Boscolo New York Kávéházat és a Szalon Éttermet méltatva azt mutatja be, hogy a magyar konyha jóval többet nyújt ma már, mint a paprika és a gulyás, méghozzá igen kedvező áron: http://www.selects-magazin.de/nc/rubriken/post/es-muss-nicht-immer-gulasch-sein.html

Népszerű bejegyzések