Érzelmi viszonyok kusza hálója Frenák Pál legújabb darabjában!

Franciaországi sikerek után újra itthon a Frenák Pál Társulat: április 18-án a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában mutatja be X&Y - battement de coeur című új előadását.

Februárban a párizsi Centre National de la Danse színpadán három teltházas estével búcsúztatta k.Rush című produkcióját a Frenák Pál Társulat, majd Instants című táncestjét mutatta be a francia és magyar közönségnek a Párizsi Magyar Intézetben. A francia turnét követően a társulat azonnal elkezdte az új produkció előkészületeit és próbáit Budapesten: az X&Y - battement de coeur című előadás április 18. és 21. között látható a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Frenák Pál új előadásának tere sterilen fehér, futurista világot idéz. A díszlet egy különleges fehér hálórendszer - akár egy képzőmővészeti installáció -, amely nagyon eleven, folyamatosan mozgásban van, pulzál, reagál a táncosok mozdulataira. Ebben a fehér hálórendszerben ott az ember, férfi és nő, tele kérdésekkel, kételyekkel. Hiszen a válaszokat kereső, megismerő ember olyan, akár a hálót szövő pók, aki saját lényegéből alkotja meg az őt körülvevő világot, az otthonát, és elhelyezi magát saját, kreált univerzumában.



Népszerű bejegyzések