Május 5-ig meghosszabbodik a Tükör által homályosan


Egy hónappal tovább, május 5-ig tart nyitva a Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállítás az Ernst Múzeumban.
Filmkülönlegesség, irodalmi csemege, fordított nap, ahol a gyerekek veszik át az irányítást, tárlatvezetés – folytatódnak a nemzetközi kortárs művészeti kiállításhoz kapcsolódó programok.
Szerdán Jane Campion (Zongoralecke) egy ritkán látott filmjét láthatja a közönség. A Szentek és álszentek arra a kérdésre keresi a választ, hogy vajon mi az elme feletti manipuláció mozgatórugója. Főszerepben két zseniális színész: Kate Winslet és Harvey Kietel.
       Pénteken az egyetemes magyar irodalom két korszakos alkotója az Ernst Múzeum irodalmi sorozatának a vendége. Az egyik legjelentősebb mai erdélyi költővel, Balla Zsófiával és a szlovákiai magyar irodalom megújítójával, az otthonából csak nagy ritkán kimozduló Grendel Lajossal találkozhat a közönség a Tükör által homályosan – Arcok tegnap és macímű kiállítás alkotásai között.
       Szombaton a gyerekek veszik át a hatalmat a Nagymező utcai intézményben: az immár harmadik alkalommal megrendezett rendhagyó múzeumpedagógiai program keretében egy teljes napon át gyerekek fogadják a látogatókat az Ernst Múzeumban, és ők vezetnek foglalkozásokat, felügyelnek a kiállítótermekben, tartanak tárlatvezetéseket, segédkeznek a ruhatárban és a pénztárban. Aki ezt a fordított napot választja a Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállítás megtekintésére, megtudhatja, hogy vélekednek a fiatalok a kortárs képzőművészetről, miként interpretálják a műalkotásokat, és hogy miért érdekes számukra ez a tárlat.
       Vasárnap Angel Judit kurátori tárlatvezetésén megtudhatjuk, mi történt, amikor az elmúlt négy évtized kortárs művészeti tendenciái találkoztak a portré több évszázados műfajával.  
2013. ÁPRILIS 3., SZERDA, 19 ÓRA
Jane Campion: Szentek és álszentek
Filmvetítés Cieklinski Sándor filmesztéta előadásával
2013. ÁPRILIS 5., PÉNTEK 18 ÓRA
„A szem tekintete" IV.
Irodalmi est Balla Zsófiával és Grendel Lajossal
Moderátor: Lévai Balázs
2013. ÁPRILIS 6., SZOMBAT 11-19 ÓRA
Fordított nap
Családi program a Tükör által homályosan című kiállításon
2013. ÁPRILIS 7., VASÁRNAP 15 ÓRA
Színről színre
Kurátori tárlatvezetés a Tükör által homályosan című kiállításon
Tárlatvezető: Angel Judit 



Népszerű bejegyzések