A MOL Románia új üzemanyag-terminált nyitott Giurgiu-ban

A MOL tovább fejleszti romániai logisztikai hálózatát egy új üzemanyag-terminál építésével az ország déli részén, Giurgiu-ban, ahol ma adták át az építkezés első fázisában elkészült létesítményeket. Az üzemanyag-terminál zöldmezős beruházással valósul meg, mintegy 10millió eurós befektetéssel, az építkezés második fázisának befejeztével teljes befogadóképessége 7000 köbméter lesz.
„Románia fontos helyen szerepel a MOL-csoport hosszú távú növekedési stratégiájában, a Giurgiu-i terminál üzembe helyezése pedig fontos állomása terveink megvalósításának. A beruházás a MOL Romániai töltőállomás hálózatának növekvő üzemanyag-igényét biztosítja, hiszen az eladások évről évre emelkednek. Az ügyfeleinknek és a partnereinknek is a MOL-csoport finomítóiból származó kiváló minőségű üzemanyagot tudunk biztosítani." - nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
A Giurgiu-i üzemanyag-terminál a Duna parti vámszabad területen fekszik, alapterülete hozzávetőleg 15.000 négyzetméter, és a létesítmény közvetlen kapcsolattal rendelkezik a folyami szállításhoz. A projekt ma átadott első szakasza gázolaj tárolását és forgalmazását teszi lehetővé.
Az üzemanyag-terminál magas fokon automatizált, számítógépes vezérlésű, a tartálykocsik töltését irányító rendszerrel, illetve egy szintén automatikus adalékoló rendszerrel rendelkezik. A beruházási projekt második szakaszában további tartályokat építenek, amelyeket követően a terminál 7000 köbméteres tárolókapacitással fog rendelkezni.
Az üzemanyagot föld feletti tartályokban tárolják, amelyeket a legmodernebb védelmi és biztonsági rendszerekkel látnak el, beleértve az automata mennyiség- és hőmérséklet-mérő rendszereket, a stabil tűzvédelmi rendszert, valamint a szükséges figyelmeztető és riasztó érzékelőket és jelzőket. Az üzemanyag-terminált benzingőz visszanyerő rendszerrel szerelik fel, így minimálisra csökkenthető az illékony anyagok kibocsátása, a legszigorúbb szabványoknak megfelelően. A tartályok duplafalúak, vagy szivárgásnak ellenálló beton védőudvarban építik fel.
***
Romániában a MOL 137 töltőállomással rendelkezik. A MOL koncessziós szerződéseket írt alá a Román Ásványkincs Hatósággal három, az ország nyugati részén elhelyezkedő kutatási blokkra, amelyből eddig egyet ratifikáltak az illetékes hatóságok.

Népszerű bejegyzések