Busz és vonat ütközött a vasúti átjáróban

Busz és vonat ütközött a vasúti átjáróban. A gépjármű elütött egy kerékpárost is, aki kisgyermeket szállított – szerencsére ezúttal csak egy szimulált balesetről számolunk be, amely egyik helyszíne volt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei szervezetének elsősegélynyújtó versenyén május 16-án. A versenyzőknek e poszton végtagvesztést, artériás és belső vérzéseket, koponyaalapi törést, vállficamot kellett ellátniuk és az arra járók, érdeklődők zavaró hatását kiküszöbölniük. Ezen kívül még három kárhelyen: egy futballmeccsen kitörő tömegverekedésben, egy csendes nyugdíjasotthon háztartási baleseteiben és gyermekjáték miatti sérüléseknél kellett helytállniuk. 

Irány a Szombathely

Két kategóriában is első lett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma. Általános és középiskolás csapata utazhat május 25-én az országos döntő színhelyére, Szombathelyre. Felnőtt kategóriában a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának másodéves hallgatói nyerték a megyei fordulót.  
Általános iskolások között második helyen végzett a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola Baross úti Intézményegysége. A harmadik helyezett díját és a berettyóújfalui József
Attila Általános Iskolája vitte haza.
A középiskolások csapataiból második helyezett lett a Bocskai István Gimnázium Hajdúböszörményből, melyet a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközép-, Szakiskola és Kollégium követett a „dobogón".  

Több mint játék

A versenyzők a legbonyolultabb helyzetekben megtették mindazt, amivel életet menthetnek és megakadályozhatják a sérült állapotromlását a mentők megérkezéséig a való életben is. Azzal, hogy felkészültek a versenyre, nem csak maguk léptek előre, nyert velük a világ.
A felmenőrendszerű verseny célja ugyanis évtizedek óta, hogy népszerűsítse az elsősegélynyújtást, és elmélyítse a fiatalok elméleti és gyakorlati tudását. Javítani kíván azon a helyzeten, hogy a hazánkban élők 0,3 százaléka tud elsősegélyt nyújtani baleseti vagy rosszullétes helyzetben. 


Népszerű bejegyzések