Egyeztetés a stratégiai partnerség jegyében

A mai napon Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Toshihiro Suzukit, a Suzuki Motor Corporation alelnökét fogadta. A megbeszélésen a felek a kölcsönös együttműködés elmélyítéséről és további beruházások lehetőségéről egyeztettek.
A 22 éve Magyarországon jelenlévő Suzuki számos tekintetben képviseli a Kormány gazdaságpolitikai szándékait: a Magyarországra települt legtöbb multinacionális cégnél nagyságrendekkel több hazai beszállítóval dolgozik, folyamatosan fejleszt, a tavalyi évben pedig csaknem 1,3 milliárd euró értékben exportált. A közel 3000 főt foglalkoztató vállalat beszállítói bázisa mintegy 25-30 ezer munkahelyet jelent, vagyis családtagokkal együtt számítva a Magyar Suzuki Zrt. csaknem 100 ezer ember számára biztosítja a megélhetést, ami a magyar gazdaság számára szilárd alapot jelent. Exporttevékenységével jelentős mértékben hozzájárul hazánk exportteljesítményéhez: a vállalat nem csupán az európai piacot látja el gépjárművekkel, de szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti és észak-afrikai országba – például Izraelbe vagy Marokkóba – is.
A Kormány a hazai beruházók mellett támogatja azokat a külföldi vállalkozásokat, amelyek munkahelyeket és értéket teremtenek hazánkban, és ezzel hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez, az ország fejlődéséhez. A Kormány befektetőbarát célkitűzéseinek megfelelően erősíteni szeretné a partnerségi viszonyt a külföldi cégekkel, ezért a kormányzat elkötelezett a befektetői bizalom fenntartásában, Magyarország versenyképességének javításában. A novemberben kötött stratégiai megállapodás jegyében az üzleti környezet javításával, a befektetőbarát intézkedésekkel a Kormány támogatja a Suzuki befektetéseit Magyarországon.

Népszerű bejegyzések