Elrajtolt az első V4 Kerékpárverseny


Ma délután elrajtolt a hosszú múltra visszatekintő visegrádi együttműködést népszerűsítő V4 Kerékpárverseny. A rendkívüli megmérettetés a WestEnd City Center tetőteraszáról startolt, ahonnan a versenyzők egészen Krakkóig tekernek. Az 533 km-es túrára, mely Szlovákián és Csehországon keresztül vezet el a célig, közel 170 vállalkozó szellemű versenyző nevezett be. A nemzetközi erőpróbán a magyarok mellett lengyelek, csehek és szlovákok indultak a népes mezőnyben.
„A V4 sokkal többet jelent egy politikai együttműködésnél. Arról is szól, hogy nemzeteink jobban megismerjék egymást. A Budapestről induló és Krakkóban végződő verseny összeköti a 4 résztvevő országot. Ez a verseny az egészséges életmód, a testmozgás, és a barátság ünnepe. A versenyzők számára egyúttal állóképesség, a kitartás és a jellem próbája is." – nyitotta meg a hagyományteremtő szándékkal indított eseményt Beata Stelmach, lengyel helyettes államtitkár asszony.
A bringabarát bevásárlóközpont persze nem csak a versenyzőknek kedveskedett, de a borús idő ellenére kilátogató közönséget sem hagyta unatkozni. Bringás divatshow, a legstílusosabb kerékpárok, triál bemutatók, és egyéb színes események szórakoztatták az érdeklődőket. A vidám hangulat megteremtéséről a Batacuda Band dobosai, és a V4 Blues Band gondoskodott. Emellett a Millenium udvaron kiállításra került az előzetes internetes szavazás első 20 kerékpárcsodája is.
A rendezvény ezzel azonban még korán sem ért véget, holnap ismételten egy izgalmas nap várja a sport szerelmeseit. Szombaton és vasárnap délelőtt veszi kezdetét a családi bringatúra. A 20 km-es kerekezés a Millenium tetőkerttől indul, a végállomás pedig a Római part, ahonnan természetesen vissza is kell tekerni a kiindulópontra.
A rendezők bíznak abban, hogy a visegrádi együttműködést népszerűsítő sportesemény vasárnap csak ideiglenesen zárul le, és jövőre ismételten együtt kerekezik majd lengyel, szlovák, cseh és magyar. Ezúttal azonban már Krakkótól Budapestig.
Részletek: www.westendtekerem.hu

Népszerű bejegyzések