Érzékek Ösvénye átadó pénteken

Az idei Madarak és Fák Napja a szokásos ünneplésen túl egy izgalmas kaland-parkkal is várja az érdeklődőket.

Mimó és Csipek, a két környezettudatos mesehős ezúttal Budapest egyik könnyen megközelíthető természetvédelmi területén, a Ferenc-hegyen ismerteti meg játékos keretek között a gyerekeket és felnőtt kísérőiket a környék növényeivel, virágaival, állataival.

A május 10-én átadásra kerülő "Érzékek ösvénye" egy többfunkciós játékfelület, ahol a gyerekek aktív részeseivé válnak az információszerzésnek. A látás állomásán egy óriási távcső segítségével megleshetik a fák lombjai között megbúvó madarak, állatokat. A tapintás állomásán közeli barátság alakulhat ki a csigával és különböző bogarakkal, akiket a vállalkozó kedvű túrázók akár meg is mászhatnak. A szaglás állomásán a növények illatát lehet kiszimatolni, míg a hallás állomásán a titkos ládikóból lehet különféle hangokat előcsalogatni.

Ha valaki később szeretne végigsétálni az ösvényen, az a honlapon talál további hasznos és segítő információkat.Hiszen az „Érzékek ösvénye" sem nélkülözi a mesét, mely összefűzi az egyes állomásokat és vezeti a kirándulót az ösvényen. A mese, mely a honlapról (www.mimoescsipek.hu) letölthető, tanulságos keretbe foglalja a kirándulás helyszíneit és a kiemelendő természeti értékeket. A gyerekeknek szánt mese mellett a honlap további szemléltetési lehetőséget biztosít: játékötletek segítik a családokat és foglalkozásvázlatok az óvodai valamint az iskolai pedagógiai munkát.