Gauder Milán lett a MasterCard Europe modern fizetési technológiákért felelős vezetője


Május 2-tól Gauder Milán tölti be a MasterCard Europe modern fizetési technológiákért felelős vezetői posztját a kártyatársaság európai központjában, Waterlooban. Milán feladatai közé tartozik majd az új európai digitális fizetési stratégia megalkotása és annak végrehajtása, így többek között a mobil és internetes fizetési megoldások, valamint a PayPass –érintésnélküli fizetéshez, a tömegközlekedéshez, a számlafizetésekhez kapcsolódó - termékek fejlesztésének irányítása.


Gauder Milán új pozíciójával kapcsolatban elmondta: „Az utóbbi években a fizetési üzletágban egyre nagyobb szerepet kapnak azon technológiák, melyek meghatározó szerepet játszanak majd a jövőben. A változás fontosságát jelzi, hogy a MasterCard ma már egyre inkább technológiai vállalatként és egyre kevésbé pénzügyi szolgáltatóként definiálja magát, mivel cégünk meghatározó szerepet játszik az új, innovatív fizetési módszerek kifejlesztésében. Jó példa erre, hogy a MasterCard nagy szerepet játszott az érintésnélküli fizetés szabványának és technológiájának kidolgozásában, valamint kulcsfontosságú szerepe volt abban is, hogy ez a fizetési mód eljusson a fogyasztókhoz, előkészítve az infrastruktúrát a mobil NFC-s fizetés számára."

Gauder Milán 2005-től a MasterCard Europe munkatársa, 2008-tól több régiós országért, így Magyarországért is felelős üzleti igazgatóként folytatta munkáját. Irányítása alatt a MasterCard jelentős erőfeszítéseket tett a kártyaelfogadás fejlesztése érdekében, elindult a PayPass hazai bevezetése, megnyitott a MasterCard Lounge – prémium ügyfélváró a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - és Európában először Magyarországon debütált a MasterCard Mobile fizetési alkalmazás. 2010-től Gauder Milán a MasterCard Europe hat régiós országában folyó üzleti tevékenységért volt felelős (Ciprus, Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia).

Gauder Milán karrierjét a Deloitte üzleti tanácsadójaként kezdte, majd a McKinsey & Company magyarországi irodájánál dolgozott. Közgazdász diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte.


Népszerű bejegyzések