Júniusban Budapest lesz az innováció fővárosa

A nyár második hetében közel tíz világszínvonalú hazai és nemzetközi IT témájú rendezvényt tartanak Budapesten. A digitális kommunikáció jövőjével foglalkozó konferenciától a tőkebefektetők regionális csúcstalálkozóján át a hazai technológiai ipar legnagyobb reménységeit bemutató kiállításokig széles repertoárból válogathatnak az érdeklődők.

Sűrű időszak elé néznek a hazai tech szektor és startup ökoszisztéma szereplői: a nyár második hetének leforgása alatt összesen nyolc hazai és nemzetközi kiállítást, konferenciát és workshopot tartanak Budapesten. Az események jelentős része a szakmabeli érdeklődőkön túl a laikus közönség számára is izgalmas programokat tartogat.
A kiállítások közül a Magyar Innovációs TechShow (HITS) június 11-én tekinthető meg az Akvárium Klubban. Az MMKlaszter által ötödik alkalommal szervezett eseményen az érdeklődők egyrészt megnézhetik és kézbe vehetik a hazai digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már demózható fejlesztéseit, másrészt meghallgathatják a cégépítés és termékfejlesztés legfontosabb kérdéseire, a legújabb hálózati és vezeték nélküli technológiák kínálta lehetőségekre, valamint a 3D nyomtatás által nyitott új horizontokra fókuszáló konferencia előadóit.
A HITS díjátadóval egybekötött záróeseményével indul majd a Design Terminal és a FreeDee Printing Solutions társszervezésében az öt-napos Budapest 3D Printing Days a Design Terminálban, amely a hazai 3D nyomtatás piaci szereplőit, felhasználóit és a technológia iránt érdeklődőket szólítja meg. A TechShow továbbá a Magyar Innovációs Szövetség éves Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyének második napjával is összekapcsolódik. Az innováció népszerűsítéséért évente szervezett országos középiskolás verseny legjobbjai saját standon mutatkoznak be az Akváriumban, illetve a HITS nagyszínpadán.Szintén a kiállítások sorát színesíti a június 11-én és 12-én tartott, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által szervezett Innotrends Hungary. A startupokat és nagyvállalatokat egyaránt felvonultató kétnapos kiállítás mellett a NIH rendezvényén politikai-nemzetgazdasági szemszögből foglalkoznak majd a szakértők a hazai K+F iparágban rejlő lehetőségekkel.
A szűkebb szakmának szól majd elsősorban a világ minden tájáról érkező sok száz mérnököt Budapestre vonzó IEEE ICC négynapos rendezvénye. A június 9-13. között tartott esemény fókuszpontjában a digitális kommunikáció technológiai vonatkozásai lesznek. A szakma által a világ legrangosabb mérnök-konferenciájaként számon tartott eseményen bemutatott eredmények határozzák meg a következő évek digitális fejlesztéseinek technológiai alapjait, paramétereit. A rangos esemény magyarországi szervezője a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE).Az IEEE ICC eseményének zárónapjával kezdődik az Információs Társadalom Parlamentje Konferencia. A június 13-án és 14-én tartott rendezvényen Jakab Roland, az MMKlaszter elnöke kiemelt beszélgetőpartner lesz a Magyar innováció, Magyar IT-Export szekcióban.Mindeközben a befektetői környezet irán érdeklődők számára külön csemegét kínál a többek között Soros György nevével fémjelzett "Boosting Growth in CEE: PE, VC and Entrepreneurship with George Soros" című, június 12-én tartott, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület által szervezett esemény.Végül, de nem utolsósorban szintén ezekben a napokban, június 13-án redezi a NIH a HTE-vel, a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platformmal, és az EC DG Connect-vel együttműködve a Future Internet (FI) PPP workshopot, amelyre a NIH Andrássy úti székházában kerül sor.

Mobilitás és Multimédia KlaszterA Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) a magyarországi mobil és újmédiás technológiák szereplőinek és kutatás-fejlesztői kapacitásának összefogására jött létre 2007-ben. Az MMKlaszter Magyarország egyik legeredményesebb akkreditált innovációs klasztere, amely 69 tagot számlál, köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint egyetemi partnereket. Az MMKlaszter kiemelt célja, hogy közös projektek katalizálásával, innováció-menedzsmenttel és forrásszervezéssel segítse a klasztertagok fejlesztéseinek piacra lépését. Az MMKlaszterben jelenleg több tucat innovációs projekt megvalósítása zajlik, több mint 8 milliárd forint összértékben.

Népszerű bejegyzések