Közel egy tonna zöldség-gyümölcs az elefántoknak a SPAR-tól

A SPAR Magyarország Kft. májusban közel egy tonna zöldséggel és gyümölccsel támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert elefántjait, köztük a legújabb, nagy népszerűségnek örvendő jövevényt, Ashát is! Az egyhavi ellátmány 420 kg almát és 500 kg sárgarépát tartalmaz.

A SPAR a Facebook rajongói oldalán a közösségét is bevonta az elefántok támogatásába: a „Küldj egy almát Ashának!" aktivitás keretében minden felhasználótól érkező like egy almát jelentett a kiselefántnak. Az erre a célra megosztott posztra összesen több mint 3000 like érkezett, ami a SPAR teljes alma-felajánlásának több mint kétharmadát jelentette.
A közösségi támogatást személyes jókívánságokkal lehetett kiegészíteni: a rajongók kedves, aranyos üzeneteket küldhettek Ashának a Facebookon, amelyek közül a legjobbak felkerültek az egy havi ellátmányt szimbolizáló SPAR faládára. Az első zöldség-gyümölcs adag átadására 2013. május 2-án, csütörtökön került sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben a látogatók érdeklődésének kíséretében.

Az állatok védelmében illetve megsegítésükre tett intézkedések eddig is a SPAR felelős tevékenységei közé tartoztak. A cégcsoport 2011 óta az áruházaiban feleslegessé váló, kereskedelmi forgalomba nem hozható vagy onnan kivont termékeket olyan szervezeteknek, állatkerteknek vagy vadasparkoknak ajánlja fel, melyek állatok gondozásával, megmentésével foglalkoznak. A vállalat adományozási projektjében részt vevő üzletek száma hétről-hétre nő, jelenleg 347 SPAR és INTERSPAR áruház bevonásával 85 szervezet részesül ilyen jellegű támogatásban.


Népszerű bejegyzések