Lotte és a holdkő titka - előzetes


Anjou Lafayette bemutatja Janno Põldma és Heiki Ernits filmjét:

Lotte és a holdkő titka

Mozi bemutató: 2013. május. 23

„Nincs olyan mese, ami versenybe szállhatna manapság az üzenetével, a szereplőivel, a nonverbális nyelvezetével és a történet egyszerűségével." (Signe Sillasoo, újságíró)

Lotte a kíváncsi kutyalány hihetetlenül népszerű az észt, és általában a gyerekek körében. Ez már a harmadik film, amelynek elvállalta a főszerepét, előző filmjét Barkácsfalvi Lotte címen a magyar televízióban is bemutatták. Lotte egy kedves kutyalány, aki tele van energiával, lelkesedéssel és képtelen egy helyben maradni. Okos, vicces, barátságos és segítőkész. Új kalandok hallatán azonnal csillogni kezd a szeme. Még nem döntötte el mi legyen ha felnő: apjához hasonlóan feltaláló, vagy felfedező vándorkutya, mint nagybátyja Klaus, vagy cirkuszi fellépő, esetleg valami egészen más. 
A legújabb családi animációs filmben, Lotte egy titokzatos holdkő után nyomozva keveredik különféle kalandokba. Egy éjszaka két különös szerzet lopózik be Barkácsfalvára, és átkutatják Klaus, az öreg vándorkutya kofferjét. Amikor Lotte tetten éri őket, elejtik a kofferből kivett követ, és eliszkolnak. Kiderül, hogy a kő bonyolult szerkezetet rejt. Lotte és Klaus felkerekednek, hogy megkeressék Klaus kirándulócimboráit, akiknél további két kő van. Útjuk során megismerkednek Voldemarral az esőcseppgyűjtő disznóval, a háromfülű holdnyulakkal, a szerelmi bánatban szenvedő Paul macskával és más érdekes figurákkal. Lotte pedig rájön, hogy más érdekes kalandokhoz képest ez egy sokkal fontosabb küldetés…
Ahogyan Janno Põldma rendező és forgatókönyvíró megfogalmazta: a film fő értéke, hogy biztonságérzetet nyújt a gyerekek számára, akik érezhetik, hogy nemcsak vendégként, de aktív résztvevőként is szívesen látják őket ebben a világban. A Lotte és a holdkő titka a korai rajzfilmek világát idézi, gondosan megrajzolt szereplőkkel, melyek a rajz személyességétől és a kreatív történettől igazi karakterek lesznek, nemcsak csillogó animációs figurák, hanem a gyerekek barátai. 
A film érzékletes és találó szinkronnal kerül vetítésre, egy igazi családi animációs film, mely kiváló és tartalmas időtöltés lehet, gyerekek, családok és iskolák számára, akár gyereknapon is.


Népszerű bejegyzések