Magyar Turizmus júniusi nagyközönségi rendezvényeken



Vidámpark
2013. június 1-jén a fővárosi Vidámparkban rendeznek nagyszabású eseményt kisgyermekes családok számára, amelynek mottója: „A mosoly egy olyan görbület, amely mindent egyenesbe hoz." Az eseményen, ahol koncertek, rajzverseny, fociakadémia, lego-építés és sok más szórakozás várja a gyerekeket és szüleiket, a Magyar Turizmus Zrt. is részt vesz. Standján a megszokott turisztikai kiadványok mellett bemutatkoznak a magyarországi kisvasutak és a „Kisvasútra fel!" program is.
Magyar Nemzeti Parkok Hete
Június 7-9. között, három napon keresztül várja a látogatókat a Magyar Turizmus Zrt. a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 rendezvénysorozat nyitóhétvégéjén, amelynek a Hortobágyi Nemzeti Park és Debrecen ad otthont. A debreceni Nagytemplom mögötti Emlékkert „zöld forgatagában" bemutatkoznak a hazai nemzeti parkok és natúrparkok, a Magyar Turizmus Zrt. központi, Tisza-tavi és észak-alföldi standjainál pedig aktív és ökoturisztikai tematikájú információs kiadványokkal várják az érdeklődőket. A debreceni nyitóhétvégén a látogatók megkóstolhatják a különleges nemzeti parki termékeket, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, ajándékokat nyerhetnek a természetismereti játékokon.
Etyeki Piknik – NYÁR
A megújult etyeki rendezvénysorozat sikeres téli és tavaszi kiadása után, íme, a Nyári Piknik június 8-9-én, ahol friss zöldségek, sonkák, borok, sajtok és lecsó kóstolója mellett érdemes meglátogatni a Magyar Turizmus Zrt. pihenő és utazástervező sarkát is.
Sok-sok gasztronómiai élménnyel, kürtőskalács tanodával, bérelhető piknikkosárral, borral, zenével és a szépséges szőlődombok természetes díszletével invitál a harmadik Etyeki Piknik június második hétvégéjén. A középpontban természetesen a rozé és a lecsó áll majd, ahogy a téli pikniken a disznótoros, a tavaszin pedig a sonka és pezsgő kombinációja volt a hívó szó.
A Magyar Turizmus Zrt.-t a Szent Orbán Pincénél érdemes majd keresni, ahol (egy házi szörpös kiállító társaságában) kényelmes babzsák fotelekkel, hazai tájakkal, programokkal, kvízekkel várják a túrában megfáradt piknikezőket, „Pihenj itthon" jeligével.
Gyerek Sziget
Idén a Gyerek Szigetre költözik egy egész mesebeli falu, ahol minden úgy lesz, mint a mesékben lenni szokott. Kukutyinban, a mesebeli faluban mulatság, tánc, mese és sok játék vár mindenkit júniusban négy hétvégén át minden szombat és vasárnap 10 és 18 óra között. Szombatonként gyermektáncház és játékok, vasárnaponként mesemondás és táncegyüttesek bemutatója. Közben folyamatos kézműves foglalkozások, játékok és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum játékudvara, sok-sok régi népi játékkal.
A Magyar Turizmus Zrt. sátrában hazai tájak és programok színes kínálata várja a kicsiket és nagyokat egyaránt: a négy hétvégén bemutatkozik Budapest és környéke, a Balaton, a Közép-Dunántúl és a Nyugat-Dunántúl, itt akár az egész családi nyaralást is meg lehet tervezni. Amíg a felnőttek olvasgatnak-tervezgetnek, Hangya Dani és különböző "zöld" intézmények – nemzeti parkok, vadasparkok, erdészetek – ügyességi, szemléletformáló játékokkal szórakoztatják a gyermekeket, akik játékos formában ismerkedhetnek meg az állatvilággal és hazánk természeti értékeivel.

Népszerű bejegyzések