Sajtóközlemény a Ludwig Múzeum igazgatói pályázatáról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint fenntartó újra felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogy a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatójának öt évre szóló megbízatása 2013. február 28-án lejárt, emiatt s a jogszabályi előírásoknak megfelelően az intézmény igazgatói posztjára pályázatot írt ki a tárca. A sajtóban megjelent, az Összefogás a Kortárs Művészetért tagjai által hirdetett ezzel ellentétes információk tévesek.
A Ludwig Múzeum következő igazgatóját tehát demokratikus úton fogja kinevezni az emberi erőforrások minisztere. Minden sajtóban megjelenő hír, vagy demonstráción felhangzó megszólalás, ami ezekkel a tényekkel szembemegy, egyértelműen téves és politikai érdekektől motivált. 
A sajtóban napvilágot látott, a pályázattal kapcsolatos számos tévedés egyike, hogy meghosszabbították a döntés határidejét. Ez nem igaz. A pályázatok bizottsági véleményezésének határideje 2013. május 12., az emberi erőforrások miniszterének 2013. június 12-ig kell meghoznia a döntését.
A Kultúráért Felelős Államtitkárság mai, Összefogás a Kortárs Művészterét képviselőinek küldött levelében szakmai egyeztetésre invitálja a szervezet vezetőit, annak érdekében, hogy tisztázza a félreértéseket, és bebizonyítsa azt, hogy a pályázat az előírt jogszabályoknak megfelelően, demokratikus úton zajlik. Továbbá arra kéri a demonstrálókat, hogy egy közintézmény munkáját ne akadályozzák a társadalmi párbeszéd egy számukra sajátságosan értelmezett formájában. 

Népszerű bejegyzések