3,4%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene áprilisban

A KSH gyorsbecslése alapján áprilisban 3,4 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest. Az előzetes adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalma éves szinten 3,3 százalékos bővülést mutatott áprilisban. Az elmúlt hónapokhoz képest kedvező irányú elmozdulást jelent, hogy a nem élelmiszer-kiskereskedelemi forgalom volumene stagnált éves szinten. Az üzemanyag értékesítések 6,3%-kal növekedtek, ami kiemelkedő adat az elmúlt két év folyamatosan csökkenő tendenciája után.
Az előzetes adatok arra utalnak, hogy az év első két hónapjában tapasztalható kedvező tendencia tovább folytatódik, a korábbi hónapok éves szinten mért visszaesését követően jelentős megugrás figyelhető meg áprilisban a kiskereskedelmi termékforgalom volumenében az előző év azonos időszakához képest.
Forrás: KSH
A lakossági fogyasztás élénkülésében szerepet játszhat a lakossági reálbérek növekedése, míg az üzemanyag kiskereskedelemben tapasztalt bővülést a hazai üzemanyag átlagárak csökkenése révén élénkülő kereslet támogatja.
A KSH által közzétett friss adatok teljes köre a www.ksh.hu oldalon megtalálható.

Népszerű bejegyzések