A Schneider Electric a fejlett gazdaságok energiaellátására koncentrál

A Schneider Electric új projektjével a fejlett gazdaságokban is a BipBop* programhoz hasonló megoldást kíván kidolgozni, amellyel a fejlődő piacokon segíti elő az energiaellátás biztosítását. A kezdeményezés fő céljai közé tartozik a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek tájékoztatása és képzése az energiaszegénység ellen küzdő szervezetekkel való együttműködés révén, a Schneider Electric Foundation keretében. A vállalat olyan társadalmi és közösségi vállalkozásokra fordított befektetésekre koncentrál, amelyek célja, hogy jobb életkörülményeket teremtsenek a tiszta és hatékony energia révén. Az energiamenedzsment szakértőjének Energy Access társadalmi célú befektetési alapja központi szerepet tölt be ezen a területen. Mindemellett a csoport kifejezetten az energiaszegénységben élő lakosság számára kialakított és célzott kínálat kifejlesztésén dolgozik, amely hosszú távú segítséget nyújt az energiafogyasztás mérésében és a hatékony energiafogyasztási szokások kialakításában.

"A biztonságos és megfizethető energia a bolygó lakosságának egyharmada számára elérhető. 1,3 milliárd ember azonban még mindig elektromos áram nélkül él. Továbbá a magas energiaárak a fejlett országok több százmillió lakosát is energiaszegénységbe taszítják. A Schneider Electric eltökélt célja, hogy innovatív megoldásokat nyújtson ezekre a problémákra" - mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

"A Schneider Electric olyan ökoszisztémát épít ki, amelynek keretében az új és a fejlett gazdaságokban egyaránt megvalósíthatók az üzleti és jótékonysági célkitűzések a közösségi, állami és magánszektorban tevékenykedő partnerekkel együttműködve. Ez az ökoszisztéma serkenti a hátrányos társadalmi helyzetben lévők fejlődését, ugyanakkor elősegíti az innovációt és az értékteremtést a Schneider Electric és az érdekelt felek számára" - tette hozzá Gilles Vermot Desroches, a Schneider Electric fenntartható fejlődésért felelős alelnöke és a Schneider Electric Foundation általános megbízottja."

A Schneider Electric jelenlegi és nyugdíjazott alkalmazottai az energiaellátási kezdeményezésekhez hasonlóan az energiaszegénység elleni programokban is részt vehetnek. A feladatokat a 2012-ben alapított Schneider Electric Teachers egyesület irányításával végzik, amelynek célja, hogy elősegítse a vállalatcsoport szakképzett alkalmazottainak önkéntes munkáját.

A BipBop energiaellátási program a Schneider Electric új kezdeményezésével párhuzamosan működik. A vállalat megoldásainak köszönhetően 2009 óta az új gazdaságokban 1,7 millió háztartás fér hozzá megbízható, megfizethető és tiszta energiához, több mint 25 000 ember vett részt az energiamenedzsment-képzéseken, az e célra létrehozott befektetési alap pedig három vállalatba is beruházott Afrikában és Indiában.

*A betűszó a Business, Innovation & People at the Base Of the Pyramid (Üzlet, újítás és emberek a piramis alján) rövidítése.

Népszerű bejegyzések