A svédek szerint is Budapest a legkedvezőbb úti cél



A legolvasottabb svéd utazási magazin, az Expressen napilap színes „Allt om Resor" mellékletének júniusi számában összeállítást közölt a legkedvezőbb ár-érték arányú úti célokról. Az összehasonlító táblázat élén Budapest található, ahol a turisták által megvásárolt áruk és szolgáltatások árindexe 48%-a a svédországinak. A táblázatból az is kiderül, hogy a svédek számára fővárosunk a múlt év ősze óta 7,7%-kal lett olcsóbb a skandináv valuta felértékelődésének köszönhetően. Budapestet a sorban Riga, Tallinn és Prága követi.
Ugyanebben a lapszámban – közvetlenül a fenti írást követően – 3 oldalas cikk és 
mini-guide mutatja be fővárosunk látnivalóit. Marko Wramén, az Expressen újságírója a Magyar Turizmus Zrt. meghívására már több alkalommal járt Budapesten, legutóbb idén tavasszal. Mostani cikkében a város hagyományos és új látnivalóit is bemutatja. Szerinte az öt legfontosabb élmény Budapesten a gyógyfürdő (Széchenyi, Rudas, Király, Lukács), a kávéház (kedvence az Alexandra-Lotz terem), a gasztronómia és a borok, a Duna és a hidak, valamint a nézelődés a régiségboltokban. Felhívja a figyelmet még a Szépművészeti Múzeum gyűjteményére és színvonalas időszaki kiállításaira, valamint a Terror Háza sokkoló bemutatójára is.
A szerző a napilap internetes változatában is fotókkal illusztrált cikkekben mutatja be fővárosunkat:
A svéd beutazó forgalom a KSH előzetes adatai szerint 2012-ben 242 ezer vendégéjszakával rekordot ért el. Rendkívül dinamikusan, 25%-kal növekedett az előző évhez képest. A növekedés idén is folytatódik: április végéig a legnagyobb észak-európai piacunkról érkező vendégek 65 ezer vendégéjszakát töltöttek hazánk kereskedelmi szálláshelyein, ami 30%-kal több mint a tavalyi év azonos időszakában.

Népszerű bejegyzések