A világ erős emberei a Parlamentben


A tavalyi sikeres szervezés után Magyarország ismét elnyerte a jogot arra, hogy megrendezze a Giants Live világbajnoki kvalifikációs erősember-versenyt. A sportág erőteljesen jelen van a nemzetközi médiában, a Giants Live versenysorozatot a Eurosport rendszeresen közvetíti. A műsorokat közel 90 országban több tízmillió néző látja adásról adásra. A Forma-1 után a második legnagyobb nemzetközi nézettségű magyarországi sporteseményt – amelyet a fővárosi Ramada Resort Aquaworld-ben rendeztek meg idén június 22-én – az MT Zrt. Sport Nagyköveti Programjának segítségével csábították hazánkba. Turisztikai szempontból is fontos, hogy a versenyzők megismerjék, megszeressék hazánkat és hírét vigyék szerte a világban.
A verseny szervezői, résztvevői és a Eurosport forgatócsoportja számára ezért a Magyar Turizmus Zrt. nagysikerű városnézéssel kedveskedett a versenyt megelőző napon.
A vendégek először a Parlamentbe látogattak, ahol Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó, a miniszterelnök tanácsadója fogadta a csoportot, majd hajóra szállva csodálhatták meg a várost. A látogatókra mély benyomást tett az Országház. Különösen az amerikai Burke-t, az idei verseny nyertesét fogta meg a hely szelleme, érdeklődve időzött a képek előtt. Büszkévé tette, hogy a magyar korona az Egyesült Államokból került vissza Magyarországra. Colin Bryce, a Giants Live jogdíj tulajdonosa úgy nyilatkozott: csodálatos élmény és megtiszteltetés volt számára ez a látogatás. „Csak azt sajnáljuk mindannyian, hogy vasárnap indulnunk kell és nem láthatunk még többet a városból" – nyilatkozta.
A tavalyi Giants Live győztese, Nagy Ákos a negyedik helyet, a verseny debütáló résztvevője, Hajnal Tamás az ötödik helyet szerezte meg idén. A budapesti eseményről is film készült, amelyet a Eurosport sugározni fog.

Népszerű bejegyzések