Közel 100 informatikus csapott össze a jégen

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az amatőr informatikai jégkorongbajnokságot (IJT), melyen 16 csapatban közel 100 informatikus mérkőzött meg a bajnoki címért. A HP támogatásával megrendezett versenyen az Aloha Informatikai Kft. csapata vihette haza az aranyérmet.
A Pesterzsébeti Jégcsarnokban megrendezett esemény célja az informatikai, távközlési és elektronikai cégeknél dolgozó, jéghoki iránt érdeklődők számára játéklehetőség biztosítása, a sportág népszerűsítése, valamint utánpótlás toborzása.
Az áprilisban Budapesten lebonyolított jégkorong VB-t követően a Magyar Jégkorong Szövetség fantáziát látott az informatikai szektor amatőr jégkorong bajnokságában és idén először állt a rangadó mellé.  Az első három helyezett csapatnak és a gólkirálynak a Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán valamint a bajnokság fővédnöke, a HP Informatikai Kft. ügyvezető helyettese, Takáts Kristóf adta át a díjakat.
A bajnokságot az Aloha Informatikai Kft. csapata nyerte, második helyen az  ICE Telekom, harmadik helyen pedig az IceBM csapata végzett.
„Nagyon örülök, hogy idén már 16 csapat vett részt a bajnokságon. Ez is azt mutatja, hogy a jégkorong már amatőr szinten is sokkal népszerűbb sport, mint évekkel ezelőtt volt" – mondta a HP ügyvezető helyettese, Takáts Kristóf. „Azért is örülök, hogy az informatikai szektor is egyre aktívabb ebben a sportágban, mert szerintem ez az egyik legjobb csapatjáték, amiben stratégiai gondolkodásra, kooperálásra és nagyon gyors reakciókra van szükség, ugyanúgy, mint a munkában."

Népszerű bejegyzések