myMangoo - új fejezet indul a média történetében

A mai napon indul útjára egy vadonatúj online televíziós platform, a myMangoo, amely a közvetlen médium fogalmát megteremtve új fejezetet nyit a média történetébenA myMangoo azért jött létre, hogy a nézők igényes, szerkesztett és őket érdeklő tartalmakat találjanak, a műsorkészítők közvetlenül érjék el nézőiket, a hirdetők pedig holtszórás nélkül reklámozzák terméküket, szolgáltatásukat. A tartalmak főként filmek és szerkesztett műsorok, amelyek kínálata folyamatosan bővül. Az a néző, aki első alkalommal még nem talál számára érdekes tartalmat, a kívánságlistában jelezheti igényét a műsorkészítők felé.

A myMangoo online televíziós platform indulásával megszűnik a műsorkészítők kiszolgáltatottsága a forgalmazókkal szemben, a nézők pedig bárholbármikor egyedi tartalmakat nézhetnek. Az oldalon már most számos tartalom közül válogathatnak az igényes szórakozásra vágyók, a következő témákban: autó, ezotéria, főzés, utazás, természetfilm, ismeretterjesztő és oktatás. A myMangoo honlapja Smart TV-re, táblagépre és Windows-os okostelefonra optimalizált, Androidon és iOS-en pedig 3 hónap múlva lesz elérhető.

A myMangoo célja, hogy a legkülönbözőbb tematikájú műsorok – legyen az filmművészeti alkotás vagy tematikus műsor – rendszerezett formában, a tévécsatornákhoz hasonlóan műsorrendben jelenjenek meg, és bármikor visszanézhetőek legyenek az archívumból. Ide bárki ingyenesen feltöltheti műsorát, azzal a feltétellel, hogy ugyanabban az időben az máshol ne legyen megtekinthető. A myMangoo egy rövid regisztráció után azonnal elérhető néző és műsorkészítő számára egyarántfelnőtt tartalmak kivételével nincs semmilyen korlátozás téma, műfaj, stílus vagy akár hosszúság tekintetében. Aki pedig nem talált magának kedvére való tartalmat, a kívánságlistán keresztülüzenhet a műsorkészítőknek, akik így könnyen képet kaphatnak a nézők érdeklődéséről. A myMangoo-n megjelenő hirdetések merőben eltérnek a hagyományos értelemben vett reklámoktól, inkább egy úgynevezett nézőtámogató rendszerről beszélhetünk. A hirdetők által felkínált kisfilmek megnézéséért ingyenes kreditet kap a néző, amit a myMangoo felületén használhat fel kedvenc műsorai ingyenes megnézésére.

„Várakozásom szerint a myMangoo elindulása és elterjedése jelentős változásokat eredményez majd a médiapiacon. Ez egy olyan közvetlen médium, amely közvetítők nélkül, kereslet-kínálat alapon köti össze a média szereplőit, vagyis a nézőket, a műsorkészítőket és a hirdetőket. Itt egyműsor sikerét kizárólag a nézettség határozza meg, ami minőségi tartalom előállítására ösztönzi a műsorkészítőket" - mondta el László Gábor, a myMangoo ötletgazdája. 


myMangoo a nézők szemével
A myMangoo-n megnézett műsorokért és filmekért perc alapon kell fizetni, a megtekintésért fizetett díj mértékét pedig kizárólag a műsor feltöltője határozza meg. Ingyenes kredit beszerzésére is van lehetőség, ha a néző él hirdetők nézőtámogató ajánlatával. Egy hirdetés végignézésével akár több órányi műsorhoz elegendő ingyenes kredittel szponzorálja a hirdető a nézők szórakozását. A myMangoo chat funkcióval is rendelkezik, amelyen keresztül a műsorkészítő és közönsége, vagy az egy téma iránt érdeklődők könnyedén kapcsolatba léphetnek egymással és megoszthatják véleményüket, gondolataikat. Természetesen a cím alapján nem lehet mindig eldönteni, hogy adott műsor érdekes-e számunkra, vagy sem, így 30másodperc erejéig bárki ingyen belenézhet a műsorokba, mielőtt megnézné az egészet.  A folyamatosan bővülő kínálatban a témakör és cím szerinti kereső funkció illetve az online műsorújság is segít eligazodni.

Ahova megéri műsort készíteni
műsorkészítők a myMangoo-n saját virtuális stúdió létrehozásával ingyenesen tölthetik fel tartalmaikat, legyen szó akár lelkes amatőrről, vagy profi filmstúdióról. Az alkotó saját maga határozhatja meg, hogy mennyit kell fizetnie a nézőnek a feltöltött tartalom megtekintéséért. Minél nagyobb összeget határoz meg, annál nagyobb hányada illeti őt. A myMangoo-n nincsen semmilyen nézettségi limit, amit el kell érni. Már egy néző után is megkapja az alkotó az érte járó juttatást, ezzel teljesen tervezhetővé válik a bevétel. Lehetőség van producerként vagy forgalmazóként, tehetséges alkotók összegyűjtésével egyszerre akár több csatorna üzemeltetésére is. A stúdiók egy ingyenesen megnézhető, maximum 30 másodperces előzetesben összefoglalhatják műsorukat, ezzel keltve fel a nézők érdeklődését. A myMangoo kiváló lehetőséget nyújt az alkotók számára, hogy átlépjék az országhatárt: elég csak feliratozni a műsort más nyelven, és azt a világ távoli pontjain is megnézhetik. A műsorkészítők elismerése tehát közvetlenül a nézőktől ered, ha jó a műsor, nézik, az alkotó pedig megkapja az érte járóanyagi elismerést is.

"Nagyon sok lehetőséget látok ebben az új online televíziós platformban mind üzletileg, mind a szórakozás terén, ezért döntöttem úgy, hogy elsőként készítek műsort a myMangoo-ra. A myMangoo végre egy olyan médium, ahol egy kétórás film nem három és fél óráig tart a reklámok miatt és a nézők csak azért fizetnek, ami tényleg érdekli őket. Műsorkészítőként nekem is az az érdekem, hogy a nézők szeressenek visszajárni az oldalra, nézzék a műsoraimat. Úgy gondolom, hogy a myMangoo egy olyan megoldást kínál, ami zavartalan szórakozást tesz lehetővé a nézőknek, ugyanakkor az alkotók is megkapják az őket megillető honoráriumot."  nyilatkozta Mihálszky Tamás, az AmCars Roadshow megálmodója és szervezője.

Ahol a reklám is értékes műsor
A myMangoo a néző és az alkotó közötti közvetlen kapcsolaton túl, a hirdetőt is közel hozzacélközönségéhezugyanis mint nézőtámogató van jelenAz egyedi nézőszponzorációs rendszerben a hirdetések sokkal inkább szolgálják a nézők szórakozását, mintsem megszakítanák,és zavarnák azt. fogyasztókban a reklámokkal szemben kialakult negatív hozzáállással ellentétben a myMangoo-n előnyökhöz jutnak, ha megnéznek egyet. A hirdető a reklámfilmfeltöltése után meghatározza, hogy ki a célcsoport, és hogy nézőnként mekkora összeget vonjanak le a kampányra szánt keretből. A hirdető így közvetlenül díjazza a nézőt kredit formájában, amit aztán a myMangoo-n található bármilyen műsor megtekintésére felhasználhat.Ez megéri a felhasználóknak, akik szívesen néznek reklámot, és megéri hirdetőknek is, hiszen így csak azok nézik meg a hirdetését, akikhez szólni szeretnének. A myMangoo-n csak akkor fizet a hirdető, ha megnézték a kisfilmjétAmennyiben a kampányidőszakban nem fogy le a feltöltött kreditmennyiség, nem látták elegen a célcsoportból, a hirdető visszakapja a fennmaradó összeget.

"A myMangoo egy újfajta megközelítése a szórakozásnak és szórakoztatásnak. Az előnyök közül kiemelném a nézők számára korlátlan műsorválasztékot és előfizetési díjmentességet a csatornák számára pedig valódi szabad versenyt, profi technikai háttérrel. Itt mindenki elégedett lehet, akár nézőként, akár csatornaként csatlakozik" – mondta el Bakonyi Adrienn, a filmprodukciós Cleartech Stúdió ügyvezetője.

A myMangoo a következő linken érhető el: http://www.mymangoo.com


Népszerű bejegyzések