SAP-SUSE együttműködés a hatékony memóriaalapú számítástechnika jegyében

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet és az SAP Hungary Kft. közös sajtótájékoztatón ismertette az SAP és a SUSE között 14 éve fennálló együttműködés legújabb eredményeit, amelyek a piaci trendek alapján legfontosabbnak számító területekre fókuszálnak. A szakértők elemzései szerint 2013-ban az egyik legjelentősebb technológiának tartott memóriaalapú számítástechnika eddig kihasználatlan lehetőséget kínál a vállalatoknak a valós idejű adatelemzés révén. Az SAP és a SUSE közös fejlesztései is ebbe az irányba mutatnak, így a memóriaalapú SAP HANA futtatásához a vállalat SUSE Linux Enterprise Server használatát támogatja ügyfelei körében, amely az SAP alkalmazásokhoz optimalizált operációs rendszer.

A jövő: memóriaalapú technológia
A 2013-as évre kiadott előrejelzésében a Gartner a legfontosabb területek között említi a memóriaalapú számítástechnikát, amely az üzleti innovációban eddig feltáratlan lehetőségeket nyit. Az új technológia segítségével a korábban napokat, órákat igénybe vevő folyamatok akár másodpercekbe is belesűríthetők, és teljesen valósidejű szolgáltatásokat eredményeznek.

Az SAP memóriaalapú platformja, az SAP HANA valós idejű betekintést nyújt az üzleti információkba, ezzel elősegíti a gyors és rugalmas döntéshozatalt, valamint technológiájának köszönhetően csökkenti az IT-üzemeltetési költségeket. A vállalat a jövőben minden termékét erre az alapra ülteti át, ennek a törekvésnek az egyik legújabb és legfontosabb példája pedig a nemrégiben bemutatott SAP Business Suite on HANA, a memórialapú technológiára épülő nagyvállalati rendszercsomag. "Az SAP Business Suite on HANA valós idejű vállalatvezetést tesz lehetővé, új üzleti lehetőségekhez nyit kaput, és a korábbiaknál egyszerűbb folyamatokat kínál. A megoldás egy platformon biztosítja a tranzakciót és az analitikát. Ez az elmúlt évek egyik legjelentősebb innovációja. Várakozásainknak megfelelően hatalmas érdeklődés övezi a megoldást, előrejelzéseink alapján az év végére világszerte 600 vállalat használja majd ki az új termék előnyeit" - mondta el Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
SUSE for SAP: SAP alkalmazásokhoz optimalizált Linux környezet

"A két vállalat folyamatos együttműködésének eredményeként mára több mint 16 000 SAP-ügyfél használ Linuxot, amelyek 70 százaléka a SUSE Linux Enterprise Server mellett döntött. Mivel az operációs rendszer nagy teljesítményt és magas rendelkezésre állást kínál alacsony költségek mellett, az SAP fejlesztési platformként is a SUSE-t választotta a UNIX és Linux rendszerek esetén" - nyilatkozta Szittya Tamás, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

A közös munka eredményeként létrehozott SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications ideális alapokat biztosít az SAP alkalmazások futtatásához a minősített, nagy rendelkezése állást biztosító komponenseknek, valamint a speciális operációsrendszer-módosításoknak köszönhetően. Az integrált, egypontos támogatásnak köszönhetően pedig az ügyfelek folyamatos segítséget kapnak a SUSE alapú SAP megoldások üzemeltetéséhez.

Új partnerprogram
Az átfogó támogatási rendszer legújabb példája a kiterjesztett partnerprogram, amelynek keretein belül a SUSE az SAP értékesítési partnereinek is támogatást nyújt az SAP Business One, version for SAP HANA forgalmazásában. A képzési program közvetett segítséget jelent az ügyfelek számára, hiszen az értékesítési partnereknek biztosít tudásanyagot és eszközöket a SUSE Linux Enterprise Server sikeres telepítésével, kezelésével és támogatásával kapcsolatos feladatok ellátásához.

A két vállalat ajánlása szerint minden olyan vállalatnak érdemes fontolóra vennie a SUSE Linux Enterprise Server használatát, amely új SAP megoldásokat vezet be vagy új platformra tervezi áthelyezni jelenlegi SAP-termékeit. Az SAP által is ajánlott és támogatott operációs rendszer is segíti a cégeket abban, hogy a maximumot hozzák ki az új, memóriaalapú technológiára épülő rendszerek működéséből.

Népszerű bejegyzések