Sör és csokoládé - retro véradás

Másodszor szervez retrovéradást a Polgáron a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete. Június 4-én 9 és 17 óra között a Térségi Járóbeteg Szakellátó Központban sörrel, virslivel, édességgel kínálják meg a véradókat, és tiszteletükre egész nap jó hangulatról gondoskodnak. 

A 70-es-80-as évek slágereit hallgatva veterán autókat, mentőkocsikat nézegethetnek a donorok és az érdeklődők. A fiatalok játékos mentős-, tűzoltó- és rendőrkiképzésen vehetnek részt. Tíz és tizenegy óra között életszerű baleseti és mentési bemutatóra invitálnak mindenkit a szervezők a Hősök útja 1. szám alá. 
A véradás melletti vöröskeresztes sátorban a vidám, zenés programokon kívül szakemberek tartanak előadást a mozgásszervi megbetegedésekről, a drogmegelőzésről és -függőségről. Reggel nyolctól a retrovéradás végéig ingyenes csontritkulás-, allergia-, vércukor- és vérnyomásvizsgálaton vehetnek részt a donorok és az érdeklődők.


A programok: 

9-10 óra: Rendezvény megnyitója, zenés bemelegítés
8-17 óra: Csontritkulás, allergia vizsgálat, vérnyomás, vércukor és koleszterin mérés a Főnix Patika jóvoltából
10-11 óra: Baleset a Hősök útja 1. szám alatt
11-12 óra: Napsugár Óvodások kedves műsora
12-14 óra: Vöröskereszt vezetőségi tagjainak, véradásszervezőknek, önkénteseknek, érdeklődőknek („Beszélgessünk a véradás szervezéséről!")
11-14 óra: Legyél Te is mentős, rendőr, vagy akár tűzoltó – „Kiképzés" kicsiknek és nagyoknak
14-16 óra: Dr. Kovács Zsolt addiktológiai konzultáns, Hajdúnánási Mentőállomás vezetőjének interaktív előadása – „Apa! Annyi mindent szedek, le akarok állni!" (beszélgetés a drogokról)
A Tisza Dráma és Tánc Színház meglepetésműsora
16 óra: „Mondj nemet a drogra!" – rajzverseny eredményhirdetése a Főnix Patika jóvoltából
16-17 óra: Dr. Kiss Attila háziorvos előadása: „ Kérdezz –felelek" a  mozgásszeri megbetegedésekről, a Főnix Patika jóvoltából
17 órától: Kalózók és Méhecskék táncos bemutatója

Népszerű bejegyzések