Új Big Data és cloud fejlesztések az IBM-től

Az IBM új fejlesztéseket jelentett be az IBM Edge 2013 rendezvényén, amelyek a felhőalapú számítástechnikai rendszerekre való áttérésben és a szoftveralapú környezetek (SDE) megvalósításában segítenek.

Az IBM Smarter Storage termékcsaládjának most bejelentett flash, diszk és szalagos fejlesztéseivel az ügyfelek gyorsabban hozzáférhetnek a kritikus fontosságú információkhoz és a Big Data-ból kinyerhető tudáshoz. Az IBMPureSystems termékcsalád új képességei csökkentik a felhőalapú megoldások telepítésekor gyakran felmerülő biztonsági kockázatokat, és lehetővé teszik a katasztrófa utáni gyors helyreállítást. A PureSystems rendszeren futó, Power- és x86-alapú IBM Worklight szerverre épülő új mobil megoldás úgy könnyíti meg a mobilfelhasználók millióinak elérését, hogy lehetővé teszi mobilalkalmazások telepítését akár 30 perc alatt.

„A felhőalapú számítástechnikai rendszerek és a nagy mennyiségű adat elemzése fontos szerepet játszanak abban, hogy a szervezetek képesek legyenek csökkenteni működési költségeiket, javítani hatékonyságukat és növelni a termelékenységet" – mondta Tom Rosamilia, az IBM Systems & Technology csoportjának alelnöke. „Emellett átfogóbb és gyorsabban elérhető képet nyújtanak az üzleti összefüggésekről, ami alapvető változást hoz a folyamatokban, ahogyan a cégek és állami szervezetek párbeszédbe lépnek ügyfeleikkel, tanulnak tőlük és támogatják őket."  

Intelligens tárolási megoldások
A tárolási portfólió fejlesztései között fontos kiemelni, hogy az IBM a Storwize V7000 és XIV továbbfejlesztett tárolási rendszerekhez hozzáadta a 4TB-os meghajtók támogatását, így 33%-kal nagyobb kapacitást biztosít azonos befoglaló méret mellett, az XIV új képességei pedig lehetővé teszik nagy mennyiségű adat rendszerek közötti küldését a felhőn keresztül, teljesítménycsökkenés nélkül. 
Az IBM az Easy Tier technológiát is továbbfejlesztette, a nagyobb teljesítmény érdekében automatikusan a tárrendszer leghatékonyabb tárolási szintjére helyezi az adatokat. Az új Easy Tier Server funkció az IBM Power Systems rendszereken úgy növeli tovább a teljesítményt, hogy a legfontosabb, leggyakrabban mozgatott adatokat az EXP30 Ultra SSD I/O fiókjának gyorsítótárában tárolja. E kiszolgálók és az IBM DS8870 tárolási rendszer együttes használata mellett az Easy Tier Server képességei akár ötszörösére is növelhetik a tárteljesítményt. 
A tárolási termékcsalád több más ponton is frissült. Az IBM Linear Tape File System Enterprise Edition a LTFS Library Editionön alapul, de a jobb felügyelet és hozzáférés érdekében a szalagos tárolás használatát önálló szintként is lehetővé teszi. Web 2.0 alkalmazásokhoz ideális megoldás, integrálható az IBM GPFS fájlrendszerrel, és akár 90 százalékkal is csökkentheti a tárolási és archiválási költségeket.  A teljesen Flash technológiára épülő IBM FlashSystemsorozat továbbfejlesztett változatai a hibrid, lemez- és Flash-alapú rendszerekhez képest a tranzakciónkénti költséget kevesebb mint egytizedére, az energiafelhasználást 4, a szükséges területet pedig 2 százalékra csökkentik. 

Több ezer adatpont a Tivoli Storage Manager műszerfalán
Az IBM Tivoli Storage Manager (TSM) Operations Center olyan új, intuitív kezelési műszerfalat biztosít, amely kisebb összetettség mellett teszi lehetővé több biztonsági másolat kezelését. A több ezer adatpont egyetlen intuitív műszerfalon jelenik meg, így az adatvédelmi környezetek állapota egy pillantással felmérhető. Az elemzés, a munkafolyamat-automatizálás és a továbbfejlesztett megjelenítés kombinációjára épülő új szoftver jobb méretezhetőséget is biztosít. Ehhez olyan összevont biztonsági mentési és visszaállítási képességeket kínál, amelyek segítségével több ezer, eltérő helyen található biztonsági másolat kezelhető. Böngészőt futtató eszközök használatával rendszerek megfigyelésére is alkalmas.

IBM Power Systems egészségügyi, kereskedelmi pályán 
Az IBM Power Systems friss ajánlatai nagy mennyiségű adat elemzéséhez és felhőalapú számítástechnikai rendszerekhez biztosítanak továbbfejlesztett képességeket.
Öt csomag az új, ágazatközpontú megoldások sorozatának részeként jelent meg, ezek az egészségügyi és a kiskereskedelmi ágazatnak szólnak és igényeikre szabott speciális szoftverrel kombinálják az IBM Power Systems rendszert. Az egészségügyi megoldások célja a betegellátás színvonalának és a betegek tapasztalatainak javítása, az egészségügyi költségek csökkentése és az egészségügyi erőforrások felhasználásának maximalizálása. A kiskereskedelmi megoldás segítségével pedig személyre szabott vásárlási élményt nyújthatnak vásárlóiknak a cégek.  
Három csomag iparágtól független továbbfejlesztett számítási képességeket kínál, többek között előrejelző elemzést, értékelési és optimalizálási technikákat, valamint kulcsrakész felhőalapú ajánlatokat. Mindkét, a Power Systems választható nyílt platformjára épülő felhőalapú megoldás képes Linux, AIX és IBM i operációsrendszer-környezetek kezelésére. Az IBM i operációs rendszer 25. születésnapja alkalmából az IBM bemutatta az IBM i 25. születésnapi kiadását is.

Technical Computing: készen az alkalmazásra 
Az IBM Technical Computing alkalmazáskész megoldásai a Big Data, a kiugró terhelés és cloud rendszerek kihívásaira adnak választ. A gépkocsigyártáshoz, repülőgépiparhoz, olaj- és gáziparhoz, valamint élettani tudományágakhoz készült alkalmazáskész megoldások szakértői szintű beállítását az IBM és partnerei végzik, az ügyfelek rendszerei így gyorsan üzembe helyezhetők.
A megoldásokat előre integrálták a Platform Computing munkaterhelés-kezelési szoftvereivel, az IBM Flex System vagy a System x kiszolgálókkal, az IBM System Storage rendszerekkel és egyes alkalmazásokkal. Így a belépő szintű és a középkategóriás ügyfelek könnyebben telepíthetik és kezelhetik a nagy teljesítményű fürtöket, hálózatokat és a távoli háromdimenziós megjelenítési felhőket.

PureFlex: Big Data és felhő, tisztán
Az IBM a PureSystems-re épülő új megoldásokat is bejelentett a felhőalapú rendszerekben, valamint a mobil, a közösségi és elemzési területen. A PureSystems egy évvel ezelőtt jelent meg, azóta 90 országban 4000-nél is több állt belőlük alkalmazásba és jól terjed a PureFlex rendszerre építő felügyelt szolgáltatásokat biztosító szolgáltatók (MSP-k) körében is.  

Rendszerszintű hálózatkezelés 
A számos rendszerfejlesztési bejelentés mellett a vállalat bemutatta az IBM SAN96B-5 eszközt, amely egy 96 portos, 16 Gb/s sebességű, 5. generációs, Fabric Vision technológiával felszerelt Fibre Channel SAN kapcsoló. Az új eszköz az előző generációs SAN kapcsolókhoz képest megduplázza az adatátviteli sebességet, így gyorsabban juthatunk fontos információkhoz. Az új kapcsolóval az ügyfelek maximalizálhatják az üzemidőt, optimalizálhatják az adatkezelési teljesítményt és egységesíthetik a SAN kezelését.


Népszerű bejegyzések