Új szolgáltatások az állampapír forgalmazási pontokon

Április és május hónapokban a Magyar Államkincstár járási hivatalokban történő megjelenéssel bővítette állampapír forgalmazói hálózatát.
A Kormány törekszik arra, hogy a belföldi szereplők minél nagyobb hangsúlyt kapjanak az adósságfinanszírozásban, így számos intézkedést tett 2012-től kezdődően, amelyek célja a lakosság állampapír-állományának növelése. Ennek keretében az elmúlt két hónapban a Magyar Államkincstár 10 új helyszínen nyitott országszerte állampapír forgalmazási pontot. Budapesten az V. és VII. kerületben, Mohácson, Karcagon, Hódmezővásárhelyen, Kisvárdán, Sopronban, Dunaújvárosban, Pápán, és Érden.
Az országszerte megnyílt új forgalmazási pontok értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számla nyitással és kezeléssel, továbbá a kényelmi szolgáltatások – WebKincstár és TeleKincstár – igénylésének lehetősége mellett júniustól befektetési szolgáltatás nyújtásával állnak az ügyfelek rendelkezésére. Ennek köszönhetően – június 1-jét követően – a járási kirendeltségeken készpénzkímélő módon, bankkártyás fizetéssel lehet állampapírt vásárolni, jegyzési műveleteket végrehajtani.
Fontos kiemelni, hogy a szükséges, kiegészítő – WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatások – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül akár otthonról is lehet intézni. Emellett – az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról – díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.
A fent említett járási hivatalokban történő megjelenés mellett mobil állampapír forgalmazási pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek az egyes, országszerte megrendezésre kerülő kulturális eseményeken, illetve szabadidős programokon. Ily módon például a szülők – a Start-számla megkötésével – akár egy hétvégi családi rendezvényen is gondoskodhatnak gyermekük jövőjéről anélkül, hogy külön ügyintézés céljából be kellene fáradniuk a kincstári fiókba.

Népszerű bejegyzések