Vakító árnyék az Ernst Múzeumban


  A kortárs magyar irodalom három különleges és izgalmas figurájával találkozhatnak az érdeklődők kedden az Ernst Múzeumban Csurka Eszter A tengerpartra című kiállításához kapcsolódó irodalmi est második felvonásában.
2013. JÚNIUS 25., KEDD, 18 ÓRA
Vakító árnyék II.
Beszélgetés és felolvasás
A performer, költő Béki István                     A költő, író, szerkesztő, vizuális művész Kabai Lóránt         A büntetőbíró, majd mindenféle szöveg író Vécsei Rita Andrea


A tengerparton mindannyian árnyékok vagyunk, és ebből az árny-létből bontakozik ki a beszélgetések és a felolvasások során, hogy mi is az, ami a világ végén pihen.


Vendég: Vécsei Rita Andrea, Béki István, Kabai Lóránt
Kérdez: Benedek Anna
'Nincs jogom a szemedbe nézni,
nincs jogom ítéletet hozni,
összetörni és büszkének lenni,
nincs hallgatni és nincs szólni.'

(Béki István: A harmincharmadikra)
„A négyszer kimondott név sem jelent semmit, ha nincs név, csak holmi félig elfelejtett árnyéka, mint egy hallgatag és mísz idegené..." (Kabai Lóránt)
„Jön a telefon a Ernstből. Nem telefon persze, csak képletesen, hogy menjek felolvasni. Kiállítás nyílik, arról beszélgetni. Előtte végignézem az egészet. Egy teljes napra vágyom, sok napra, bezárkózni oda, és csak ülni, állni, lenni a képek és szobrok előtt. Az életed van mindben, az én életem valahogy így." (Vécsei Rita Andrea)
Belépő: 500 Ft   

Népszerű bejegyzések