2,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene májusban

A KSH gyorstájékoztatója szerint immár két hónapja emelkedik a kiskereskedelmi forgalom volumene: az áprilisi 3,4 százalékos bővülés után májusban 2,5 százalékkal nőtt az értékesítés volumene az előző év azonos időszakához képest. Az előzetes adatok alapján az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalmában éves szinten 0,9 százalékos bővülés volt megfigyelhető. Az áprilisi stagnálást követően májusban a nem élelmiszer-kiskereskedelemi forgalom volumene 2,1 százalékkal emelkedett éves szinten. Az üzemanyag értékesítések ismét növekedtek, ezúttal 6,8 százalékkal.
Az előzetes adatok alapján elmondható, hogy az év eddig eltelt időszakában megfigyelhető pozitív tendencia folytatódik, a korábbi hónapok éves szinten mért visszaesését követően jelentős megugrás volt megfigyelhető áprilisban, amit a májusi érték megerősített.
Forrás: KSH
A lakossági fogyasztás élénkülésében szerepet játszhat a lakossági reálbérek, valamint a rezsicsökkentésből adódóan a rendelkezésre álló jövedelem növekedése.
A KSH által közzétett friss adatok teljes köre a www.ksh.hu oldalon megtalálható.


Népszerű bejegyzések