A SPAR hazánk ötödik legnagyobb munkaadója

A most közzétett 2012. évi cégrangsorolások alapján a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tizenhárom ezer dolgozójával, az alkalmazottak számát tekintve sorrendben az ötödik az országban.
A SPAR – mely évek óta az ország legnagyobb foglalkoztatóinak egyike – alapelvei szerint a cégcsoport sikerét az elkötelezett, szakmailag képzett munkatársak jelentik. A cég 13.000 magyar munkavállalónak biztosít stabil, jogtiszta munkahelyet, utánuk minden adót és járulékot befizet, jogaikat Kollektív Szerződésben biztosítja. A SPAR 2012-ben azon kereskedelmi cégek közé tartozott, melyek a bérkompenzáció keretében elvárt béremelést végrehajtották. A cég 2013-ban is bérfejlesztést hajtott végre, továbbá a garantált minimálbér és a szakképzett minimálbér tekintetében a törvényben előírtakhoz képest pozitív irányban tért el. A SPAR ezeken felül számos béren kívüli juttatást is nyújt dolgozói részére.
Jelentős és sokrétű a SPAR képzési rendszere. Ennek keretében egyre nagyobb hangsúlyt kap a munkatársak szakmai továbbképzése. 2012-ben az alkalmazottak mintegy 50 %-a vett részt különféle SPAR által szervezett külső és belső oktatásokon. Ez utóbbi keretében a cégcsoport több mint 50 féle képzést kínált munkatársainak. A SPAR felnőttoktatásban elért eredményei alapján 2006-ban kapott Akkreditált Felnőtt-képző Intézmény akkreditációját 2014-ig meghosszabbították. A személyzetfejlesztési tevékenység fontos eleme az utánpótlás nevelés is, melynek részei a gyakornoki, a trainee és karrier programok, a külföldi tapasztalatszerzés, az e-learning és szakmai gyakorlati hely biztosítása kereskedelmi szakiskolás tanulók, valamint nappali tagozatos főiskolai és egyetemi hallgatók részére. 
A SPAR kiemelten kezeli a fogyatékossággal élők foglalkoztatásának ügyét. Így 2010-ben elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely címet, mely cím használati joga 2012 végén további két évre meghosszabbításra került. 

Népszerű bejegyzések