A SPAR kóstoltatással is népszerűsíti a magyar kajszibarackot

A magyar kajszibarack szezon indulásaként 2013. július 18-án áruházi kóstoltatások kezdődnek a SPAR kijelölt üzleteiben.  A kiváló magyar gyümölcsöt ettől kezdve az áruházlánc valamennyi üzlete árusítja.

Az érési szezonnak köszönhetően a hét közepétől megjelenik a SPAR áruházlánc üzleteiben a magyar kajszibarack. Az egyik legízletesebb gyümölcs a csonthéjasok által kedvelt sóskúti termőterület magyar termelőjétől származik.

A SPAR áruházak a kiváló minőségű gönci magyar fajtát árusítják, mely igazi hungaricum.  Ez a fajta sárgabarack rendkívül zamatos és minden célra kiválóan alkalmas. A kajszi ugyanis az egyik legsokoldalúbban hasznosítható gyümölcsféleség, a magyarok egyik legnépszerűbb csemegéje. Ehető nyersen, vagy aszalva, készíthető belőle finom befőtt, lekvár, dzsem és kiváló az abból előállított pálinka is. A gyümölcs vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag továbbá számottevő a ß-karotin-, cukor- és szénsavtartalma.

A magyar kajszibarack népszerűsítése érdekében július 18-án és 19-én a SPAR, együttműködve a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezettel, 15 kijelölt fővárosi üzletében kóstoltatást szervez az ízletes gyümölcsből, mely július 18-tól az áruházlánc valamennyi üzletében elérhető lesz a vásárlók számára.

Népszerű bejegyzések