Adományvonal július és augusztus hónapban: a látássérültek rehabiliációjáért

2013. júliusban és augusztusban látássérültek komplex rehablitációját segítő Fehér Bot Alapítvány munkáját támogatják  a Telekom hello holnap! Adományvonalát hívók.  

A Fehér Bot Alapítvány felmérései szerint évente négyezer ember válik különböző okokból látássérültté, közülük több száz beteg számára kifejezetten indokolt és szükséges az elemi rehabilitációs folyamatban való részvétel.
A rehabilitációs folyamat időtartama egyénenként változó, amelyet a látássérült egyéni képességei, készségei, életkora, fizikai állapota is befolyásol. Minden szempontot figyelembe véve 1 év alatt körülbelül 100 látássérült egyéni kezelésére van mód. A protokollfolyamat része a funkcionális látásvizsgálat, a látástréning, a tájékozódás- és közlekedéstanítás, az életvitelt segítő, egyebek mellett kommunikációs és számítástechnikai eszközök használatának megtanítása, a Braille írás és olvasás megismerése és pszichológiai tanácsadás. A folyamat végén a kliensek képesek lesznek az önálló életvitelre, javul, sőt sok esetben helyreáll az önértékelésük, javulnak aszociális kapcsolataik és ezzel lehetőség nyílik számukra a munkaerő-piaci integrációra is.
Az elkövetkező két hónapban ezt a munkát segítik Telekom hello holnap!Adományvonalát hívók: az Alapítvány munkájához elengedhetetlen segédeszközök értéke összesen három millió forint.
A hello holnap! Adományvonal a 13688-as számon érhető el. A hívószám a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon hálózatából is hívható. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes és teljes egészében átadásra kerül a kedvezményezett szervezet részére (Domino felöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével, ahol a 27%-os áfa levonásra kerül).
A 2013. július 1. – augusztus 31. között az adományvonalon és az adományfülkékbenkezdeményezett hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Fehér Bot Alapítvány munkáját segíti.


Népszerű bejegyzések